Na een flinke wandeling in de zon, at ik met een vriendin ergens een heerlijke zalmsalade met honing-mosterd-dille-dressing. Vervolgens kochten we bloemen in onze favoriete winkel voor onszelf. Dus in principe konden we op de terugweg gelukkig sterven.
Maar voordat ik doe deel ik graag mijn maaltijd die avond met jullie, geïnspireerd door mijn lunch.
Gewone kipsalade voor zes personen
- verschillende soorten sla. IJsbergsla heel fijn gesneden.
- geraspte wortel
- geraspte kaas
- honing-mosterd-dille-dressing
- een klein beetje slasaus
Alles mixen in een schaal. Vervolgens snij je onderstaande lekkernijen in stukken voor erbij.
- 1 paprika
- augurken
- tomaten
- komkommer
- gekookt ei (per persoon)
- vers brood
- salade-kipstukjes uit de koeling (3x 150 g)
- een beetje zout en peper
Je legt op alle borden een bedje van salademix uit de schaal en drapeer de rest van de lekkernijen eroverheen tot een mooi geheel. Vertel eventuele kinderen dat ze alle lekkere dingen wel mét de sla moeten eten.

Zelfgemaakte kruidenboter van moestuinkriebels
Op het brood smeer ik verslavend lekkere zelfgemaakte kruidenboter. Wij noemen het bloemenboter. Naast de verse bieslook zitten er ook eetbare bloemen in, uit eigen tuin. Het doodsimpele recept staat op moestuinkriebels.nl


Geproefd? Ik wil dus nooit meer kruidenboter uit de supermarkt 🙂
[…] eruit en schep een lepel zure room in ieders kom soep. Eventueel voeg je brood toe met zelfgemaakte kruidenboter. […]