Haarluis bij kinderen bestrijden: tips!

Het was voor ons de eerste keer dat we haarluis hadden, maar naast het feit dat ik een paar dagen druk ben geweest met beddengoed, kussenslopen en dekens wassen, vind ik het nakammen en nacontroleren nu erg meevallen. Ik denk dat ik alles wel zo’n beetje gehad heb. Nu blijf ik de komende weken nog één keer per dag even goed nacontroleren.

Haarluis is iets wat veel op scholen voorkomt en kan van het ene kind overgaan op het andere. Als je even niet op let, zeker met het lekkere warme weer, kun je dus een hele uitbraak krijgen van die kleine beestjes. Je kunt er allerlei middeltjes tegen kopen, maar dat hoeft echt niet. Wassen en kammen met een luizenkam vind ik de beste oplossing. Kammen in nat haar gaat het makkelijkst en dan zie je ze ook beter. Tegen klitten en pijn gebruikte ik conditioner.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *