Hardlopen met kinderwagen: winterstop - Kijk, mama!

Hardlopen met kinderwagen: de winterstop

Hardlopen met kinderwagen: winterstop - Kijk, mama!

Vorig jaar hadden we een hele zachte winter. Vol trots kon ik zeggen dat ik toen voor het eerst in mijn leven de winter had doorgetraind met hardlopen.

Nu niet. Ik loop waar kan in het weekend, maar dat was het dan.

What happened?

De kou. Ik ben geen fan van kou, maar hardlopen is mogelijk kan ik je vertellen. Toch loop ik deze winter minder vaak met de kinderwagen waardoor ik slechts in een vrij weekend alleen ga hardlopen.

Waarom niet in de kou met de kinderwagen?

Als ik ga hardlopen, loop ik het liefst nadat ik de kinderen naar school heb weggebracht. Dan kan ik ongestoord de tijd nemen voor mijn rondje en nog douchen na afloop. Echter Ian, onze kleine in de kinderwagen, ligt dan al gauw zo’n anderhalf uur achter elkaar stil in de kinderwagen. Met temperaturen onder de 7 graden vind ik dat best gewaagd. Niet dat hij meteen onderkoeld raakt, maar met name dat hij het ook niet prettig vindt en gaat huilen. Of niks zegt en na afloop steenkoude voetjes blijkt te hebben. Met dat op mijn geweten kan ik niet relaxt een rondje hardlopen voor mijn plezier.

Dus we hopen nu op betere temperaturen en dat de lente maar snel mag komen! En als het ook nog langer licht wordt, durf ik in de avond ook nog wel een rondje te wagen tussen de weilanden rond Bennekom.

Published by

4 Replies to “Hardlopen met kinderwagen: de winterstop

  1. De kou is ook echt niks voor mij. Ik versteen echt met die kou. Laat staan bewegen :)! Wel heerlijk om lekker te lopen denk ik als je eenmaal warm bent. Maar ik heb toch gekozen voor een crosstrainer in huis en dan droom ik van hardlopen op het strand.

  2. Balen zeg dat de kou roet in het eten heeft gegooid op hardloopgebied. En kun je niet gewoon 30 minuten gaan hardlopen, zodat het niet zo lang is voor de baby?
    Ik herken het overigens wel: ik heb ’s ochtends soms ook moeite om te gaan lopen in die ijzige vrieskou…. Of regen. Of modder. Bah.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *