Hardlopen met je kind

Eindelijk is het zover. Mijn werk is klaar, ik heb gedoucht, drie kratten was weggewerkt, een baby aan mijn broekspijp getroost en nu kan ik dan eindelijk hardlopen. Ik ben kapot, maar ik moet even de deur uit, even me-time.
Dan komt er een vastberaden jongetje naar me toe lopen. “Mama, mag ik met je mee? Ik wil ook hardlopen.”
Euhm…
“Nou oke. Trek je sportschoenen maar aan en heb je een makkelijke broek? Dan gaan we.”
Hij mag de baas zijn. Ik loop achter Julian aan de weg op en pas in het park moeten we van hem beginnen met hardlopen. Full speed gaan we door het eerste bochtje. Daarna lopen we een tijdje. Voor de volgende bocht beginnen we weer te joggen. Uiteindelijk lopen we 1.3 km en daarna maken we nog wat selfies. En dan wil hij naar huis.
Hardlopen met je kind is eigenlijk erg leuk na een werkdag. Mijn humeur was meteen weer in orde. Lekker even een frisse neus gehaald en mijn kind heeft alles zelf mogen belissen in de route en hield het zo zonder gemopper vol. En wat maken die pauzes nou uit? Volgende keer ren ik wel weer zelf, maar dit zijn toch eigenlijk de leukere en onvergetelijke  momenten.

Published by

2 Replies to “Hardlopen met je kind

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *