Hardloper eist fietspad

Vanavond weer eens een rondje gelopen. EINDELIJK na anderhalve week. Nou ja, ik liep afgelopen week ook wel, maar ik ging toen te gehaast weg en moest snel stoppen: een versgestoomd drolletje in mijn endeldarm verstoorde de boel, waardoor ik toch echt weer de wc moest opzoeken thuis. Een schamele 3 kilometer was het resultaat. #runnerproblems

Het mooie van een lange run vanavond is dat er ondertussen weer wat hardloopblogjes bedacht worden. Ik stoor me bijvoorbeeld al een hele tijd aan een vast onderdeel van mijn route: een betegeld dubbel fietspad en daarnaast de betegelde brede stoep. Waarom eis ik de laatste tijd alsnog het fietspad op ondanks mijn snelheid van een zak aardappelen?

Tien redenen om recht te hebben op fietspad:

 1. Hondenpoep. Met recht op nummer 1 al zeg ik het zelf.
 2. Het baasje links op het voetpad en de hond rechts. Zie daar maar eens ongestoord langs te komen.
 3. De hondenlijn tussen baasje links en hond rechts.
 4. Het baasje, alleen nog aandacht voor de telefoon in zijn/haar handen.
 5. Honden die hardlopers niet gewend zijn en dan agressief reageren.
 6. Honden. Sowieso.
 7. Takken, kastanjes, eikels, brandnetels over de stoep. Wie wil er nou een zwikkende jenkel/uitglijder/prikbeen?
 8. In de winter erger dan in de zomer, want dan wordt het fietspad beter schoon gehouden.
 9. Scheve stoeptegels. Meestal door de wortels van de bomen dichtbij het fietspad.
 10. Slechte verlichting ’s nachts. Meestal is een fietspad beter te vinden.

Mis ik iets? Laat het dan weten. Vanaf nu loop ik zelfverzekerd over het fietspad en twijfel ik er niet meer over.

Published by

2 Replies to “Hardloper eist fietspad

 1. Leuk blog! Ik ben ook meer een fietspad loper… qua snelheid ben ik daar ook meer op mijn plaats. Niet dat ik super snel ben maar toch altijd sneller dan de meeste voetgangers!
  Bij ons in de duinen en het bos heb je alles-in-een-paden. Daar mag iedereen lopen, fietsen, skeeleren,mountainbiken. Dat gaat eigenlijk hartstikke goed!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *