Het kleurplaatprotocol, ken je die al?

De eerste knutsels van de eerste week van een nieuw schooljaar op een nieuwe school. Wat hebben de kinderen deze eerste, spannende week gemaakt? Valt er wat vanaf te lezen? Zoals toen hun moeder een zwart bekraste kleurplaat mee naar huis bracht op de eerste schooldag? Het begin is gemaakt en ik was heel benieuwd. Herkenbaar?


IMG_20160824_145428

Woensdag, die hele hete dag vorige week, kwam het eerste werkje mee naar huis. Marc had overduidelijk een grote zon gemaakt. Met de mooie plaat liep hij de schooldeur uit en ik stelde meteen voor om deze thuis op te hangen op onze, momenteel, kale muren. Maar nee, hij moest opgerold worden van Marc. Ik krijg de laatste tijd het idee van Marc en Julian dat het echt een MUST is om kleurplaten op te rollen. Iedere kleuter houdt zich aan dit kleurplaatprotocol, zo blijkt wel uit het beeld op het schoolplein als de kleutertjes naar buiten komen lopen. Als ik hem uitleg dat ik hem anders zo mooi glad aan de muur kan ophangen legt hij me uit dat ik de opgerolde tekening thuis maar onder een dik boek moet leggen voordat deze opgehangen kan worden. Maar oprollen, dat moet dus gewoon even gebeuren voor we de auto in stappen. En dus kan ik me daar blijkbaar maar beter aan houden.

IMG_20160826_165611

Afgelopen vrijdag kwam Marc heel enthousiast thuis met een nieuwe tekening. Een kaart! Hij wist precies te vertellen waar wij nu stonden. Lukas bekeek het eens goed en zag ook meteen waar we heen moesten lopen en liet zijn strategie aan Marc zien. Zie ik daar trouwens een Pokémon?

IMG_20160823_172807

Dinsdag nam Lukas dit mee naar huis. Hartstikke netjes! Trots op het mannetje. De spellingsfouten had ik niet eens door, zo mooi vond ik het (en de juf blijkbaar ook?). Gelukkig is daar de nuchtere papa die ‘pad’ met een ’t’ zag, maar ach. Daar ging het vast even niet om.

Dat waren de Knutsels van de Week alweer. Een rustige eerste schoolweek dus. Inmiddels ligt de tafel alweer vol nieuwe, leuke tekeningen voor een volgende blogpost!

Published by

2 Replies to “Het kleurplaatprotocol, ken je die al?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *