Mama hartje papa | Mijn relatie via online gaming

Dat de kinderen uit mama’s buik komen, snappen ze wel. Maar waar waren ze nou daarvoor dan? En waarom kunnen ze niet meer met mama trouwen? En ging mama dan ook ook papa kussen? Met hartjes erbij? Ieuw!?
Vandaag zal ik jullie eens vervelen met mijn liefdesverhaal: hoe heb ik mijn man, Marcel, ontmoet?

Middelbare schooltijd

Het was in de middelbare schooltijd, 2003; ik was achttien jaar en school stond niet meer zo hoog op mijn prioriteitlijstje. De vakken werden moeilijk, ik kreeg minder contact met de docenten en werd minder gemotiveerd om mijn huiswerk te doen. Mijn bijbaantje bij de McDonald’s begon ik leuker en nuttiger te vinden dan mijn VWO-opleiding. Die vage universitaire namen van vervolgopleidingen maakten het er voor mij ook niet makkelijker op, dus wat ik voor ogen had vaagde een beetje weg.

Via een computerspel

Computerspelletjes werden een soort uitvlucht en ik begon Runescape te spelen (een massive multiplayer online role-playinggame) Nog steeds zou ik dit spel uren kunnen spelen als ik geen kinderen om me heen zou hebben en mijn been gebroken zou zijn bijvoorbeeld. Zo leuk vond ik het! Je bent een poppetje in een wereld samen met andere spelers, kunt punten halen in allerlei skills en daarmee krijg je steeds meer levels en nieuwe mogelijkheden. Kortom; erg verslavend en oneindig. Kennen jullie Minecraft? Dat verslavende spel van de kinderen tegenwoordig? Daar lijkt het in principe een klein beetje op.

Melkcuipje in Runescape Classic

De mining spot onder Falador

Mijn toekomstige man, Mietje, stond dus op een dag goud te minen, want hij was zijn craftinglevel aan het ophogen in de craftingguild vlakbij deze miningplek. Ik, Melkcuipje, was zelf meer van het smithen bij de dwerg aan de andere kant van het veld, dus ik ging er voor de coal en de iron e.d. Mijn broertje, Bloody Satan, liep er ook rond en kende Mietje al, ik nog niet. We werden allemaal bevriend met elkaar, zo vlak na Pasen, samen met een paar anderen. We regelden zelfs partyhat (‘rare’ items) voor elkaar en wisselden die uit. Zo kwamen de contacten al gauw op MSN omdat het chatten hier toch wat makkelijker in ging. En van het één kwam het ander.

Huisje, boompje, kindje

Voor het eerst belden we tijdens het schoolkamp met elkaar, ik dacht ergens in mei. Ik vond hem ‘online’ al erg leuk, nog voordat ik hem sprak. Ik wist bij voorbaat al dat hij 14 jaar ouder was. Mijn vrienden en vriendinnen plaagden me er mee, maar ik hield gelukkig vol. De eerste ontmoeting was in Ede centrum, ik denk in juni. Hij was onderweg uit het westen des lands naar een vakantie in Duitsland en kon langs komen. Hij had een sportwagen en een mooie zonnebril op. Ik stapte meteen bij hem in de auto om de parkeerplaats te helpen vinden! (we maken daar nog steeds grapjes over) Daarna gingen we lunchen en ik had natuurlijk weer wat groens tussen mijn tanden waar hij me op wees. In september zagen we elkaar nog eens op een camping tussen de koeien en gepensioneerde vakantiegangers. Daarna ging ik iedere paar weken naar hem toe en ineens verhuisde hij naar Ierland vanwege het zoeken naar leuker werk.

Ik heb heel wat heen en weer gevlogen in die tijd, ik was toch gezakt voor mijn examens en werkte veel. Daarna heb ik mijn vakken gehaald en zijn we gaan samenwonen in Dublin. Ik werd uitgeloot voor studie en ging voor allerlei grappige baantjes. Na een jaartje gingen we weer terug naar Nederland voor mijn studie, hij had weer een baan in Nederland, en inmiddels zijn we vier kinderen verder.

Er bestaan een hoop creeps (enge mannetjes op zoek naar ‘liefde’) op internet, maar vaak vallen ze makkelijk door de mand is mijn ervaring (“Can you add me on MSN?”, “Do you have a webcam?” en veel complimentjes en plakgedrag). Daarom ben ik nooit zo bangig geweest voor de digitale wereld en vind het juist een prachtig medium. ‘Ons’ verhaal vind ik een mooi voorbeeld van hoe het ook goed kan gaan. Tot de dag van vandaag plagen we elkaar wel eens over hoe we elkaar hebben leren kennen in combinatie met ons leeftijdsverschil.

Published by

8 Replies to “Mama hartje papa | Mijn relatie via online gaming

 1. Heel leuk om te lezen Ramona! Wat grappig dat jullie elkaar op die manier hebben gevonden!
  Ik speel eigenlijk nooit online spelletjes … Maar gelukkig heb ik de liefde van mijn leven al gevonden 😉

  1. heb altijd al graag mmorpg’s gespeeld 🙂 ook Runescape was 1 van mijn favorieten. Mensen heb ik er wel niet mee leren kennen WoW bvb speelde ik met vrienden samen die ik al kende.
   Al moet ik toegeven dat ik mijn allereerste vriendje ook via internet leerde kennen, het toenmalige Noxa (sociaal netwerk site).
   Overigens valt 14j verschil best mee hoor 😉 Wij zitten met 22j verschil 🙂

   1. Jeej, welkom bij de club haha. Ik krijg toch soms vraagtekens te zien bij mensen, jij niet? Zowel over dat vriendje via internet of leeftijdsverschil. Bedankt voor je reactie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *