Zelfs peuters begrijpen Uno junior!

We hebben zieken thuis. Laat nou net dat ene pakketje binnen komen met een leuk kampeerspelletje: Uno! Je hebt er vast wel van gehoord: het eenvoudige en tijdloze kaartspel wat van jongs af aan al gespeeld kan worden. Ik ben er eerlijk gezegd niet mee opgegroeid, maar eigenlijk lijkt het net op het kaartspel ‘pesten’ wat ik vroeger thuis wel speelde.
Uno junior hebben we gekocht omdat we alweer de kampeerspullen uit de kasten hebben getrokken (ja, nu al!) en alvast op zoek waren naar wat eenvoudige spellen om mee te nemen. Uno junior past daar uitstekend bij.

Het is klein, dus makkelijk mee te nemen. Het is kleurrijk, heeft leuke plaatjes en eenvoudige tekens. Lukas van zes jaar hadden we het binnen één potje spelen zo aangeleerd. Hoe zit het met de rest van de familie?
Deze week hadden we veel zieken in huize van den Arend, dus besloot ik dit spel even met Lukas te spelen. Marc van drie, inmiddels aan de betere kant, kwam nieuwsgierig kijken. Ik heb Lukas gevraagd of hij niet een keer met Marc wilde spelen. Dat wilde hij wel en mama keek vanuit een hoekje mee.

Binnen mum van tijd zaten Marc (drie jaar) en Lukas samen te spelen, zonder dat ik ook maar iets hoefde uit te leggen. Een zesjarige die zijn broertje de regels kan uitleggen, ideaal! Het spel is dus logisch en makkelijk, maar toch uitdagend genoeg voor de jongens. Dat zijn de betere spellen! Een aanrader dus.
Klik hier voor de verkooppunten van Uno junior. Het is nog geen tientje, dus zeker waar voor je geld.

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *