Mijn kledingstijl moodboard (met een fris tintje)

Mijn nieuwe kledingstijl moodboard

Normaal deel ik niet zoveel over mijn kledingkeus, maar nu ben ik een weg ingeslagen die mij enthousiast maakt! Voor de beeldvorming heb ik er meteen wat plaatjes bij gezocht, hieronder te zien.

De afgelopen twee jaar ben ik de inhoud van mijn kledingkast drastisch aan het veranderen. Want waar bloemetjespatronen in de winkels de trend waren, vlogen ze bij mij er weer uit. Weg met patroontjes en frutsels, touwtjes en hangertjes; ik was er helemaal klaar mee. De reden? Op de één of andere manier lijk ik er té lief in. Mensen gaan regelmatig pal vóór mij in de rij staan bij de supermarkt. Niemand die me blijkbaar ziet. Maar ik wil er juist wat meer zíjn. Niet per se cool ofzo maar er passen daar gewoon geen bloemetjespatronen bij. Bah.

Tegenwoordig moet kleding bij mij egaal en ‘clean’ zijn; een frisse look met veel basic kleuren die overal bij passen: zwart, wit en grijs voeren de boventoon met liefst jeans gecombineerd. Simpel en makkelijk bij elkaar te rapen in de vroege ochtend (voordeel #1) met de ogen nog half dicht en in gedachten de broodtrommeltjes al vullend.

Het voordeel van mijn eenzijdige stijl is dat ik het jarenlang prima kon uithouden met een paar basics van de nabijgelegen Zeeman, de kringloopwinkel of Asos.com. Toch merk ik nu dat ook de eenvoud van mijn kledingkeus, hoe goed het me ook staat, me begint te vervelen. En al heb ik behoorlijk geld bespaard met mijn nieuwe kledingkeus (voordeel #2), ben ik nu weer op zoek naar iets nieuws. Niet per se weer wat anders, maar gewoon even het stof eraf. Want het handige van basics is dat je met een paar details het geheel al subtiel kunt opfleuren. En ja ik klink als iedere uitgekauwde glossy en ja het klinkt wat misschien awkward vanuit mij gezien, maar laat me mijn punt maken.

Mijn oog stuitte afgelopen jaar op wat fluoriserend gele veiligheidsspeld oorbellen en een neongroene broek. Ook heb ik spierwitte sneakers gekocht, iets wat ik de periode hiervoor niet snel zou kiezen. Voor de zomer kocht ik een shirtje met fluoriserend roze en groen gecombineerd met wit. Allemaal in de sale – want niemand wil ze hebben? Helaas zijn de opvallendste en helderste kleurtjes deze winter, zoals te verwachten, beperkt gebleven in het hier gelegen seniorendorp. Ondertussen speur ik zo nu en dan het internet af voor leuke koopjes in knalkleur die iedereen waarschijnlijk te lelijk vind om aan te nemen.

Om mijn verhaal extra duidelijk te maken heb ik een moodboard gemaakt op Pinterest waar ik op dit moment blij van wordt: https://nl.pinterest.com/ramonavandenarend/kledingstyle/ Het is dus niet zo dat ik alle kleuren door elkaar heen wil dragen, maar bijvoorbeeld zwart op geel kan heel goed en verder is het dan ook af.

Ook de muziek en de social media accounts die ik volg hebben er denk ik onbewust voor gezorgd dat ik blij wordt van deze kleurtjes. Ik ben eens goed gaan nadenken over waar mijn ‘mood’ in de loop van tijd vandaan kwam en ik denk dat ik onder andere geïnspireerd ben geraakt door: Firoza, Lize Korpershoek, de muziek van Sofi Tukker en wieweet een vleugje feminisme wat me binnen alle kanalen om de oren vliegt. Ik hou ervan!

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *