Oma Tien op bezoek

Oma Tien op bezoek - Kijk, mama!

Oma Tien op bezoek

De hele dag trekt ze er voor uit. Beginnend bij ´s ochtends vroeg de trein vanuit het westen des lands tot en met de bus naar ons dorpje Bennekom. En liefst voor het donker weer richting eigen huis. Oma Tien, in de 70, draagt Nikes van dochterlief en anders luipaardprintschoenen. Gewapend met een tijdschrift over scheidende BN-ers of de latest news over het Engelse koningshuis en trotseert zij alle vertragingen op het spoor.
Oma Tien komt niet met lege handen. Uiteraard. Zij is Oma. Een zak chocolaatjes ´voor de kinderen´ en ander lekkers komt als eerste uit haar tas. Ze drinkt haar thee liefst zo licht mogelijk en eet graag een broodje of een patatje mayo met ons mee. Nadat we weer up to date zijn van alle ins en outs in de familie en onze bezigheden trekt ze ongevraagd alle tijd er voor uit om met de kinderen te spelen. Zo kan ik de halfwekelijkse wekelijkse boodschappen halen in Up Speed tempo en zet Marcel de plafondlijsten nog even in de grondverf.
Oma Tien neemt de jongens ook mee naar buiten om even ‘stoom af te blazen’. In de speeltuin laat ze nog even de fijne kneepjes van haar judo skills zien want zij schijnt de zwarte band te hebben. De observerende jongens zijn diep onder de indruk van haar voorstelling of staan diep in gedachten haar verhaal nog eens te analyseren om het vervolgens in twijfel te trekken.
Ganzenborden kan ze ook. Ze neemt nog even de laatste tactieken door over het gebruik van één dobbelsteen in plaats van twee en nadien moet ik vanaf vandaag de dag de vraag zo stellen: gaan we het met Oma Tien haar spelregels spelen of op mama’s manier? ´Die van Oma Tien natuurlijk´, zegt Julian.
Voorlezen kan ze als de beste. Met het boek van Dikkie Dik op schoot krijgt ze alle vier de boys als een stel makke schapen tegen haar aan genesteld. De ernstige koppies laten zien dat ze volledig in de avonturen van Dikkie Dik zitten met iedere keer wat nieuwe nuances á la Oma Tien. Zij reageert net zo verwonderd op haar eigen verhaal als de kids. Kan niet beter.
Lieve Oma Tien, you’re making memories!

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *