Phillips Easy Cappuccino Review

Onze ervaring met koffie van Phillips Easy Cappuccino

Onze koffiemachine ging plots kapot vlak voor kerst. Als echte koffiedrinkers kochten we meteen een nieuw apparaat. We deden een kleine zoektocht op internet n.a.v. goede reviews en prijs-kwaliteitverhouding en kwamen uit op de Phillips Easy Cappuccino. Inmiddels kan ik hierover wat positieve en minder positieve eigenschappen op een rij zetten.

Pluspunten

  • Het bedieningspaneel is overzichtelijk en met een druk de knop ´aan´ en een knop voor een kop koffie, heb je ook daadwerkelijk een kop koffie. Hoe minder knopjes hoe beter. Prima dus.
  • Het waterreservoir is makkelijk te vullen. Er is een klepje wat je naar boven kunt halen zodat je er ruim bij kan komen. Je kunt het hele waterreservoir er direct uit tillen of je giet het bij met een beker. Onze oude apparaat had een bak die je eruit moest schuiven en dat ging stroef. Dit is dus wel beter.
  • Je kunt heel makkelijk cappuccino maken met stevige schuim
  • Er wordt aangegeven wanneer het afvalbakje vol zit, het water op is en wanneer de bonen op zijn. Ons vorige apparaat had dit signaal niet voor de bonen, wat toen regelmatig leidde tot het te laat bijvullen.
  • Het afvalbakje en het lekbakje zijn tegelijkertijd makkelijk te legen zonder knoeien en dit hoeft niet al te vaak.
  • Het schoonmaakwerk kost niet te veel moeite.
  • De koffie heeft altijd een consistent lekkere smaak. Ons oude apparaat was hier niet altijd consequent in, maar misschien was dat ook door slijtage.

Minpunten

  • Als je de knop voor een kop koffie twee keer achter elkaar indrukt, maakt hij twee koppen koffie achter elkaar. Toch maalt hij niet meteen voor twee kopjes, maar maalt eerst voor de hoeveelheid koffie voor één kop en maalt daarna nog eens. Ik begrijp de meerwaarde van die functie niet. Je kunt wel twee kopjes koffie naast elkaar zetten zodat ze tegelijkertijd klaar zijn, maar je moet alsnog twee keer zolang wachten.
  • De bonen zitten in een onhandig smal reservoir. Er is vrij weinig ruimte om de bonen uit het pak er netjes in te kunnen gieten zonder dat je met bonen morst. Met mijn vinger moet ik het regelmatig even opschuiven en het overtollige over de randen weghalen.

Conclusie

De koffie is perfect, de bediening en machine zijn prima. Ik erger me wel steeds meer aan het moment dat ik bonen moet bijvullen, maar daar valt mee te leven.

Phillips Easy Cappuccino Review

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *