Picknicken op de Ginkelse hei

Picknicken met je kind: wie doet dit nou niet? Deze eenvoudige Mama Challenge voerde ik uit met twee vingers in de neus. Oftewel hup, Ian in de arm, hup buggy in de andere arm om aan de fiets te koppelen (lang leve goedkope buggy van de Hema versus de terrible Quinny) en gaan met de banaan. Ja, het had in het dichtstbijzijnde park gekund, of sterker nog, in de achtertuin. Maar ik verbind dit meteen met een dagje weg om nog enigszins iets spannends te kunnen maken van de picknickgebeurtenis.

Bij deze vertel ik jullie over ons tochtje door de hei, op zoek naar de èchte Kreelse Plas. Want de Heidebloemplas hadden we al eens ontdekt, in de veronderstelling dat DAT de Kreelse Plas was, maar neen. Bij nader inzien op de Google kaart zaten we er naast, bijna letterlijk en figuurlijk.
IMG_20160816_133530
De Kreelse Plas is beter per fiets te bereiken, of per paard maar die heb ik niet, dus nam ik de proef op de som en ging met de kinderen fietsen. 7,5 kilometer heen en 7,5 kilometer terug. Ja, ook voor de 16 inch wieltjes van Julian. Nog verder dan naar de ijscoboer op knooppunt 88 waarover ik vertelde in mijn laatste weekoverzicht. Wat ik toen niet vertelde is dat Lukas zijn trapper verloor en we even hebben moeten lopen om zijn vertrouwen terug te winnen. Dus ik hoop zo’n soort grapje niet nog eens mee te maken vandaag. Enfin.
Omdat we op de route door het centrum kwamen en tegen een oliebollenkraam aanliepen nam ik oliebollen mee (1+1=2). Door iedereen goedgekeurd. En de pruimen op de tegenoverliggende kraam namen we ook lekker mee. Mijn tactiek was om ergens op de heenweg een plekje te zoeken om pauze te houden voor de picknick. Dat werd bij een opvallend gepolijste steen (salontafel) omringd door zwerfkeien (barkrukken), één van de twaalf steenformaties van kunstenaar Adri Verhoeven die wij toevallig spotten langs de Kreelseweg. Daar doe ik nu heel interessant over, maar ik vond de info over de Beeldenroute achteraf op deze site. Later komen er namelijk nog meer tegen, dus lees snel verder!

IMG_20160816_120417 IMG_20160816_120427
Ian wordt moe en wil niet meer in mijn fiets. We besluiten Ik besluit na wat minuten gekrijs, de fiets te parkeren en verder te voet te gaan. Iets wat de jongens ook meer gewend zijn. Nog iets meer dan 2 kilometer te gaan voor de Kreelse Plas en ik wist dat we mijn onderneming makkelijk gingen redden vandaag.
IMG_20160816_122201
Marc ziet meteen een jonge pad rond hupsen en tilt zo nu en dan een kever op. Het blijft me verbazen hoe snel hij dit vindt.
IMG_20160816_120850
Op de hei is het warm, maar aangenaam. De meeste keien van de beeldenroute zijn al bezet door andere mensen, dus we lopen er rustig voorbij.
IMG_20160816_131004
Lukas vraagt (als altijd) om de haverklap hoeveel minuten het nog is, dus ik geef hem mijn telefoon zodat hij wat te kijken heeft op de kaart. Hij mag ‘de weg wijzen’. Perfect, geen gezeur meer en ze hebben er zelfs lol in.
We komen nog een heel onopvallende steenformatie tegen!
IMG_20160816_132139
De Kreelse Plas is dan ineens gevonden. Ik haal slapende Ian uit de buggy en stap op de vlonders  en klim over het bruggetje. De kinderen vinden dit reuze interessant.
IMG_20160816_133159 IMG_20160816_133223
Ik liet ze zien wat kroos is. Dat kennen ze alleen uit het vierverhalenboek van Dikkie Dik, maar hebben ze nog nooit in het echt gezien. Ze gooiden er wat takken in en begrepen het toen pas. Na een tijdje liepen we weer terug naar onze fietsen, die uiteraard nog ver waren.

IMG_20160816_140434
Militaire voertuigen

IMG_20160816_125609_01
We zagen een boom met een mooie schaduwplek eronder waar twee mensen een dutje deden na hun fietstocht. Lukas vroeg of we daar pal naast even konden zitten. Ik zei: ‘Ik denk beter van niet, weet je waarom?’ Lukas: ‘Ohja, die mensen stinken zeker naar zweet.’ En dus liepen we verder naar een andere plek waar we nog wat fruit van huis opaten.
IMG_20160816_141529 IMG_20160816_142452 IMG_20160816_142754
Julian was blij dat we het bos weer bereikten en in de schaduw verder konden. Na een uitgebreide wildplas-sessie stapten we de fiets op en reden naar huis, om pas na een hele middag thuis te komen. (We checkten namelijk ook even de nieuwe winkel Zoo&Zo, vol interessante dieren om te bekijken!)
IMG_20160816_195426
Julian onder het avondeten: ‘Mama, ik wil morgen precies hetzelfde als gisteren doen. Nee, ik bedoel, ik wil vandaag hetzelfde doen als gisteren. Nee, niet zo, morgen…’


Check hier hoe één van de Mama’s Met Thee een nieuw ontdekte speeltuin bezochten en daar gingen picknicken (dit had ik kunnen schrijven, geweldig om te doen!).
Lees hier hoe Merel met haar kinderen een picknick plande en nog net niet in het water liep.
En omdat het nog vakantie is heb je vast nog wel tijd om even Kimberley’s verhaal hier te lezen over hoe zij met de kinderen het avontuur aanging in het bos.

Published by

4 Replies to “Picknicken op de Ginkelse hei

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *