Rode ogen met prut virus


De oudste kwam thuis van school en kreeg rode ogen. De volgende morgen kon hij zijn ogen bijna niet openen door al het slaap wat erin zat. Er zaten flinke korsten tussen zijn wimpers waar ik niet aan mocht komen. Een kleine week later begonnen de middelste twee met rode ogen en al gauw ook Ian. Zijn oogjes zijn klein en gezwollen en hij ziet er, net als de rest, erg zielig uit. Inmiddels is de oudste weer opgeknapt en dacht ik dat Marcel en ik de das waren ontsprongen. Niet dus.

Rode ogen overal

Deze week was ik ook de klos. Mijn rechter oog begon te prikken zondag. De volgende dag was het echt enorm opgezwollen en alleen rechts, waardoor het net lijkt alsof ik een mep heb gekregen.

Daaropvolgend begon mijn andere oog te prikken en liep ik al gauw met twee opgezwollen rode ogen (gelukkig wat meer symmetrie voor het schoonheidsbeeld). Regelmatig moet ik ze schoonwrijven, want allemachies, wat komt er veel troep uit! Rechts lijkt gelukkig weer te slinken. Dat ooglid hangt steeds meer verschrompeld op mijn oog door het het uitgerekte huid wat nu ´over´ is door het afgenomen vocht.
Vreemd wel, dat we verder nauwelijks verkouden zijn maar wel rode geïrriteerde ogen hebben. Zal vast een rondsluimerend virusje zijn. Vanmorgen sprak ik een andere ouder van school die dezelfde klachten had.
img_20161201_100945

Haal de huisarts in huis

Ken je thuisarts.nl al? Het is een site die heel wat huisartsenbezoeken bespaart, nog onlangs in het nieuws geweest. Thuisarts.nl werd mij wat jaren geleden getipt door de huisartsassistente. Dat een huisartsassistente je verwijst naar een website vond ik al opmerkelijk (want is het wel betrouwbaar?), maar ook voelde ik me afgewimpeld. Want voor de zoveelste keer ervaar ik de huisarts als iemand waar een grote muur omheen is gebouwd of waarvoor een soms iets te streng afgestelde spamfilter aan vooraf gaat.
Maar thuisarts.nl bleek al gauw wel degelijk handig te zijn en betrouwbaar. Zo ook bij oorproblemen bijvoorbeeld. Nu weet ik sneller waar ik op moet letten en kan ik meteen aan de huisarts assistente vertellen dat ik A en B en C al gedaan heb en me nu echt afvraag wat ik moet doen (lees: de huisarts wil spreken).
Zo staat er over rode ogen, dat het meestal niet ernstig is en dat je aan de bel mag trekken bij slechter zien of pijn. Dat is gelukkig bij ons niet het geval. Uitzieken dus maar.

Published by

5 Replies to “Rode ogen met prut virus

  1. Oh he, balen!
    Zo gaat dat het, van de 1 op de ander. Meestal blijft er niemand gespaard!
    Mijn eigen huisarts verwijst ons ook naar thuisarts.nl Best handig inderdaad!
    Beterschap hoor voor jullie! Hopelijk gauw allemaal weer oogjes zonder prut 😉

  2. Vervelend zeg! Pijnlijk ook. Wist niet dat rode ogen ook besmettelijk konden zijn trouwens, als ik het bij één van de kinderen constateer, doe ik wel meteen een duikbril op ter bescherming 😉
    Beterschap, hopelijk is het snel over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *