Samen met de kinderen pizza maken

Het liefst laat ik de jongens zelf een maaltijd samenstellen en koken terwijl ik dan met een tijdschrift op de bank kan liggen en mijn ogen zo nu en dan even dicht kan doen. Helaas is dit tot nu toe nog een illusie. Ik heb de jongens daarom voorgesteld, uiteraard voor de Mama Challenge 2016, samen een pizza te bakken zoals we vaker hebben gedaan en altijd een succes is gebleken. Meteen krijg ik enthousiaste geluiden.
De boodschappen deden we samen en het makkelijkst voor mij is gewoon te beginnen met een pak Koopmans Pizza compleet pakket.
Pizza pakket
Ondertussen hoop ik aan de kassa dat de gelakte nageltjes van onze kinderen niet erg opvallen. Eenmaal thuis gaan we meteen aan de slag aangezien dit feestje naar verwachting nogal lang kan duren.
Zelf pizza maken
Ik snij de paprika in reepjes en de twee oudsten maken er zelf blokjes van met het allerbotste mesje wat ik kon vinden. Julian houdt het allemaal nogal gevaarlijk vast, dus ik blijf er maar bij voordat er losse vingers om mijn oren vliegen.
Zelf pizza maken
Ondertussen probeer ik alvast het deeg klaar te maken voor gebruik om tijd te besparen.
Zelf pizza maken
Lukas wil heel graag rollen en gelukkig is er nog genoeg bloem in huis om een plakkerige bedoeling te voorkomen.
Zelf pizza maken
Marc is minder enthousiast en slaat liever wat onzichtbare bommenmonsters in elkaar met een zwaard.
Marc
De pizzasaus smeren met de achterkant van een lepel kan Lukas inmiddels als een pro, want dit hebben we al zo vaak samen gedaan!
Zelf pizza maken
Samen nog even alle ingrediënten (ui, tomaat, paprika, hamblokjes en kaas) erop kwakken…
Zelf pizza maken
…en klaar is kees!
Zelf pizza maken
De met saus besmeurde plaat gaat de oven in en terwijl dat lekker aankoekt ruimt Lukas, de opruimkampioen van ons gezin, de boel uit zichzelf nog even op. Wat bof ik toch!
Opruimkanjer
Zelf pizza maken
De pizza was heerlijk! (Volgens mij kan dit nooit fout gaan, mits je geen wekker zet)
De volgende dag maakten de kinderen trouwens weer een fijne maaltijd: barbecuespiesen! Her en der was enige hulp van mama vereist en uiteindelijk moest ik zelf alle groenten opeten, maar, het was weer een fijne zomeravond. Zo zie je maar weer dat kinderen het meestal heel leuk vinden om te helpen met koken. Met een beetje geduld van mama komt dat helemaal goed.
Spiesen
Merel van LotusWritings.nl beschrijft hier hoe zij met haar dochter een chocoladetaart heeft gemaakt. Do I need To Say More? Die wil ik dus zeker eens proberen te maken.
Sandy van volgmama.nl beschrijft hier hoe zij met haar zoon zelfgebakken salt&pepper chips uit de oven maakte, wat mij ook erg leuk lijkt om te proberen. Zeker nu het tijd is om de aardappels uit de grond te halen! En chips klinkt natuurlijk altijd goed in de oren van een kind.
Sofie van ourhappilyeverafter.be beschrijft hier hoe zij met de kinderen waterijsjes maakte met vers fruit en zoetstof in handige Calippo vormpjes!

Published by

6 Replies to “Samen met de kinderen pizza maken

  1. Heerlijke pizza zeg, water loopt me in de mond (kan je nagaan op dit tijdstip…)
    Wat beschrijf je het toch weer leuk, je weet van een relatief simpele handeling iets heel grappigs te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *