Meindl wandelschoenen

Vandaag heb ik nieuwe wandelschoenen gekocht bij Bever. Wij zijn zó blij met deze winkel in Ede en kopen daar steeds vaker wat items die voor ons belangrijk zijn. Ze zijn kwalitatief vaak veel beter waardoor de hoge prijs helemaal in het niets valt.
Waar ik voor ben gegaan is een wandelschoen van Meindl die sterk en stevig is voor grote wandelingen. Zo wilde ik bijvoorbeeld met mijn broer de Nijmeegse Vierdaagse lopen dit jaar, maar mijn broer heeft zich weer van zijn slechtste kant laten zien en haakte af met aanmelden 😉 Volgend jaar gaan we het weer proberen, dat terzijde. Maar ik wilde hoe dan ook nieuwe wandelschoenen omdat mijn oude Salomons op en top versleten waren. Dat mocht ook wel, na 7 jaar bijna dagelijks gedragen te hebben.
Eerst bestelde ik online nieuwe Salomons, vanwege de perfecte pasvorm van mijn vorige schoenen. Ik vond het echter toch wat tegenvallen en zocht iets sportievers. Ik zag ook mooie bergschoenen van Lowa die geheel zwart waren en lekker zaten, maar de tong was vrij hard op de wreef en ze zagen er eigenlijk net zo lomp uit als de andere schoenen. Ik heb toen besloten dat ik niet meer moest gaan voor de mooiigheid, ik maar voor een goede wandelschoen. Want ‘mooi’ en ‘goed’ weten ze in dit wereldje nog steeds niet altijd te combineren 😉Meindl wandelschoenen - Kijk, mama!
Mijn man vond deze schoenen wel wat voor mij: de ‘X-SO 30 GTX Surround’ Schoen voor dames. Ik vind de lichtblauwe details eigenlijk niet zo mooi, en al zeker niet die lichte veters. Maar ze zitten heel erg lekker! De meest opvallende punten die me meteen opvielen waren:

  • Ze zijn lekker licht
  • Ze zitten comfortabel, net als een sportschoen
  • De stevige zool met goede grip

Ik heb ze aan het eind van de middag tijdens het halen van wat boodschappen even aan gedaan en ze zitten heerlijk. Sterker nog, het is nu half 10 ’s avonds en ik heb ze nog steeds aan. Ik merk ook al dat ze goed ademen want ik heb nog steeds droge, warme voeten. Volgens mij gaat het helemaal goed komen met wandelen/werken in deze schoenen deze zomer!
Een leuk detail: er zit Gore-Tex rondom de hele schoen, ook tussen je voet en de zool. Daardoor is de ventilatie nog beter en toch is alles waterdicht. De medewerker in de winkel kon dit ook goed laten zien met een sample. Op de website is hier meer over te lezen.
Lees hier over een andere, lichtere schoen die ik heel graag draag.

Published by

2 Replies to “Meindl wandelschoenen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *