De Aerobie frisbee; gaaf kado-idee!

De Aerobie frisbee; gaaf kado-idee!

Frisbeeën, ik ben er weg van. Naast badminton is dit het allerleukste vakantiespelletje wat er maar is. Het allermooiste is het natuurlijk als je hem smoothly over een groot veld kan gooien in de handen van je speelmaatje. Op de middelbare school heb ik geleerd dat er zelfs een teamspel bestaat. Ik speelde het vaak met mijn broertje en we hadden een favoriet stoffen versie van een frisbee uit een speelpakketje voor kinderen die ik kreeg als heel klein meisje. Deze frisbee was de beste ever, maar verdween na jarenlang speelplezier in een donker Frans meer. Weg frisbee.

Kinderfrisbees

Met koningsdag 2016 kregen we natuurlijk een frisbee, maar die brak binnen no-time kapot. Hoeveel hebben jullie er op straat zien liggen rond koningsdag? Erg zonde. Die ‘bordjes’ uit de speelgoedwinkel kunnen het ook goed doen, maar niet bij een beetje wind. Dan klapt hij zo gauw om, zo zonde. Dus ik besloot ooit eens goede frisbee te kopen.

Lekker buiten spelen met de kinderen

Marcel vindt campingspelletjes niet zo leuk, dus natuurlijk hoop ik dat mijn kinderen straks wel leren frisbeeën. Dan kan ik dat natuurlijk samen met ze gaan doen. Net als badminton. Nu nog hopen dat ze er net zoveel lol in hebben als ik.

Aerobie

Bij onze favoriete winkel Bever zag ik ze ineens liggen: frisbees van het merk Aerobie. Aerobie heeft allerlei leuke buitenspelletjes te koop als je even zoekt. Het merk zei me eigenlijk eerst niks, maar de frisbees zagen er beter uit dan goedkopere varianten en er waren drie verschillende soorten en verschillende felle neonkleurtjes.

Skylighter

Mijn oog viel meteen op de Aerobie Skylighter. Deze heeft een ingebouwd lampje en herinnerde me aan al die avonden dat ik lekker aan het overspelen was met mijn broertje tot we niks meer konden zien. Hoe jammer was dat! Ik kocht de felgele, lekker snel te vinden leek me.

Deze variant is wel veel zwaarder dan de andere twee soorten, dat slechts uit een ring bestaat. Toch konden de jongens (4, 5 en 6 jaar) er al wel goed mee gooien.

Aerobie Sprint of Pro

Zoals ik al zei bestaan de andere varianten uit slechts een ring. De Aerobie Pro bestaat uit een ring met een diameter van 33 cm. Met deze frisbee is de langste worp ter wereld ooit gegooid. De Aerobie Sprint bestaat uit een ring met een diameter van 25,5 cm. Deze kleine heb ik er later bij gekocht omdat ik ten eerste verslaafd ben en en tweede omdat deze juist heel handig is voor de kinderen. Ook is zo’n kleine snelle variant natuurlijk gewoon leuk om mee te gooien.
De Aerobie frisbee; gaaf kado-idee!
De kleine frisbee is makkelijker in gebruik dan de grote en lekker snel en meer stabiel. Echt een aanrader. Zeker die 11 euro waard!
De Aerobie Sprint is te koop bij Bever en beoordeeld als Favoriet product.

Published by

2 Replies to “De Aerobie frisbee; gaaf kado-idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *