This or That? – Tag Sinterklaas editie!

This or That? – Tag Sinterklaas editie

This or That? - Tag Sinterklaas editie! - Kijk, mama!
Bij Northflix.nl zag ik deze This Or That Style Tag en aangezien wij altijd enthousiast Sinterklaas vieren besloot ik deze in te vullen. Deze tag is bedacht door de dames op catchingup.nl. De antwoorden komen van mezelf en ik kan je alvast vertellen dat ik net zo blij wordt van Sinterklaas vieren als onze jongens!

Sinterklaas of Piet?

Zwarte piet! De leukste en mooiste figuur. Laagdrempelig, toegankelijk en niet zo stijfjes. Bovendien werken ze hard om het de kinderen naar hun zin te maken. Pieten die niks zeggen en stil naast de Sint blijven staan vind ik weer minder geslaagd en pieten die te hard hun best doen en allerlei capriolen willen uithalen mag ik ook niet. Doe mij maar de pieten van het sinterklaasjournaal. Ik moet er wel bij zeggen dat Sinterklaas wel weer voor de balans zorgt en altijd de boel weer op z´n pootjes zet.

Pepernoten of chocoladeletter?

Chocoladeletter, duh! Chocola is misschien wel het lekkerste wat er is. Misschien zijn chocoladepepernoten eigenlijk nog beter dan bovenstaande. Dit jaar gaan we eens een paar karamel en zeezout chocoladeletters van de Hema proberen weet ik uit betrouwbare bron 🙂 Northflix heeft deze trouwens getest en vergeleken met die van de Lidl en Verkade en hier een blog over geschreven met de resultaten!

Gourmetten of heel veel zoetigheid?

Gourmetten met sinterklaas heb ik volgens mij nog nooit gedaan, dus dan wordt het automatisch veel zoetigheid. En dat klopt ook wel, want ik ben gek op pepernoten, chocoladepepernoten, chocoladeletters en chocolademuntjes.
This or That? - Tag Sinterklaas editie! - Kijk, mama!

Schoen zetten of pakjesavond?

Pakjesavond is toch wel het toppunt. De enthousiaste gezichtjes, het rondslingerende gekleurde papier, de drukte… Maar het mysterieuze aan schoentje zetten is natuurlijk ook heel leuk.

Sinterklaas op bezoek of vieren zonder Sint?

Zonder Sint. Meestal vind ik Sint in het echt niet zo leuk.

Intocht op televisie of intocht in het echt?

Op televisie! Ik vind het A: meestal veel te koud buiten om zo lang te wachten en B: houden wij niet van die drukte. En C: je ziet meestal toch niet veel. Hier kun je trouwens lezen hoe wij de intocht dit jaar beleefd hebben…

Sint als geheim of open kaart?

Geheim natuurlijk! Ja anders is de lol er wel een beetje vanaf.
This or That? - Tag Sinterklaas editie! - Kijk, mama!

Surprises en gedichten of een Sint-dobbelspel?

Geen van beiden: gewoon kadootjes met namen erop. Degene die net een pakje heeft uitgepakt mag dan een pakje uit de stapel voor de volgende pakken. De kadootjes liggen op een grote berg nadat we ze uit de zakken hebben gehaald 🙂 Als de jongens ouder zijn gaat dit misschien wel anders. Ik vind surprises en gedichten ook erg leuk, maar ik vermoed dat mijn man hier anders over denkt. Wie weet halen de kids hem nog eens over of we laten alles hetzelfde. Vroeger maakte ik soms wel eens één gedicht om mijn broertje te plagen.

Sinterklaasjournaal of De Club van Sinterklaas?

Sinterklaasjournaal! Maar meestal vergeten we te kijken, zo onder etenstijd. Dan kijken we nog even op Uitzending Gemist. Ook op school wordt er gekeken zodat ik weer bijgepraat word in de middag. De Club van Sinterklaas kijken we nooit en trekt me ook niet zo.

Nu weten jullie meteen hoe wij ongeveer Sinterklaas vieren! Wij vieren het as. maandag op 5 december. Zin in!

Published by

3 Replies to “This or That? – Tag Sinterklaas editie!

  1. Wij zijn het voor 80% wel eens! Alleen ik zie de intocht toch liever live en geef de voorkeur aan Sinterklaas. Kom op, die man betaald alles 😛
    Ik ben benieuwd wat jij van die HEMA letters gaat vinden.
    Lief dat je de link/mijn blog noemt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *