Een trampoline kopen: waar viel onze keus op? - Kijk, mama!

Een trampoline kopen: waar viel onze keus op?

Een trampoline kopen: waar viel onze keus op? - Kijk, mama!

Jaaa! Eindelijk hebben we dan toch die trampoline gekocht. En nu, drie weken later, kan ik vertellen dat we nog steeds erg blij zijn met deze aankoop. De kinderen spelen er allemaal dagelijks op en ook vriendjes doen enthousiast mee. Misschien zijn sommigen benieuwd naar onze trampoline, dus ik besluit er even kort wat over te schrijven.

Een trampoline kopen is een hele bewuste keuze geweest, dus ik neem onze overwegingen even met je door:

Ruimte in de tuin

We wonen sinds een tijdje wat ruimer en er was plek genoeg voor een trampoline in de tuin. Het was ook één van de eerste dingen die in ons opkwam toen we in deze tuin rondliepen. Als we er één willen kopen, wisten we, dan wordt het waarschijnlijk een hele grote. Ten eerste omdat we vier kinderen hebben en ten tweede omdat we er zelf misschien ook wel op gaan springen of zonnebaden. Uiteindelijk is het een grote ronde trampoline geworden met een diameter van 3 meter 5 om precies te zijn. Als je een kleinere tuin hebt kan een rechthoekige vorm soms handiger uitkomen.

De kleur van de rand

De rand van de trampoline is van zeil en daar zijn verschillende kleuren in te kiezen. De kleur maakte mij niet uit, maar Marcel vond de groene kleur die je meestal ziet, niet mooi. Wij hebben daarom een trampoline met een grijze rand.

Ingegraven trampoline of niet?

Onze keuze voor een ingegraven trampoline was vooral vanwege de veiligheid. We denken dat de kans kleiner is op botbreuken of hoofdletsel als de trampoline lager op de grond zit. Voorwaarde is wel dat er een enorm gat gegraven moet worden en waar laat je al die aarde dan? Wij hebben hiervoor een container besteld, wat natuurlijk ook oploopt in de kosten. Marcel heeft overigens alles zelf gefikst in een paar dagen tijd, waarvoor applaus.

Een valnet om de trampoline tegen valgevaar?

Ondanks dat we even bij veiligheid hebben stilgestaan, wilden we er geen net omheen hebben. Een net met een smalle doorgang of ´deurtje´ nodigt niet echt uit om even snel op de trampoline te gaan springen. Bovendien kun je dan minder vaak leuke bedachte spelletjes doen vanaf de rand. Een net vinden we er vaak ook niet mooi uit zien. Geen sterke argumenten natuurlijk, maar wij houden van gemak.

Beschermhoes

We hadden de eerste dag nog geen beschermhoes en kregen binnen hele korte tijd al vogelpoep en frutsels uit de bomen in de trampoline. Ook blijft de trampoline langdurig nat na een regenbui omdat het regenwater op de randen blijft liggen. Een beschermhoes is daarom wel een aanrader en hebben we er later nog bij besteld. Later was de beschermhoes gratis bij de bestelling, vlak nadat wij de trampoline gekocht hadden. Zul je altijd zien!

Iets meer geld voor iets meer kwaliteit

We hebben een wat duurdere uitvoering gekocht, omdat het frame dan steviger is en er meer veren aanwezig zijn om de springmat mee vast te maken. Daardoor kan het dan wat meer gewicht aan en springt het wat beter. De rand is ook van zware, stevige kwaliteit.

Garantie

Er zit drie jaar garantie op, wat toch een fijn gegeven is.

Reviews

Marcel struint altijd het internet uit voor veel goede reviews en dat had deze ook.

Onze trampoline van Avyna Proline kun je kopen op deze site.

Published by

2 Replies to “Een trampoline kopen: waar viel onze keus op?

  1. Dank je voor de link
    Ik vind dat groen idd ook niet zo mooi, al spring je er niet minder om natuurlijk haha. Mooi hoor, lekker groot. En dan kan je inderdaad maar beter iets meer uitgeven. Denk dat als je hem dan toch ingraaft, je geen net nodig hebt. Verstandig van die hoes, daar moeten wij ook maar eens naar kijken denk ik. Veel springplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *