Shoplog: zomers shirtje!

Even een vrolijk shoplogje:

Ter Stal

 

Dit jongensshirt vond ik meteen uit het oog springen bij Ter Stal!

Ter Stal loop ik weinig binnen, maar ik had wat tijd over voordat ik op het schoolplein moest staan en ging dus toch maar even kijken.

Dit shirtje vind ik leuk voor de zomer! Lukas, onze oudste, groeit overal uit en langzaam aan ben ik alvast wat leuke kleding aan het zoeken voor hem voor het mooie weer. Ik vind deze heel leuk vanwege de leuke print en de felle, vrolijke kleuren!

20% korting op alle kinderkleding, dus nog 6,39 euro. Prima toch? Ze hebben deze ook in het lichtblauw.

Hier online te bestellen.

De schooltas van Marc

Marc zit nu al een aantal weken op school en ondertussen heb ik voor hem een goede schooltas gekocht. Deze blog liet wel lang op zich wachten, omdat ik steeds vergat foto’s te maken zodra de tas weer thuis was 😉 En in het donker foto’s maken is ook niet echt wat.

Op de peuterspeelzaal had hij een heel cool, duurzaam outdoor tasje van Bever, waar ik graag nog over wil schrijven, maar deze werd echt te klein. Bovendien voldeed het niet echt aan de looks die kinderen leuk vinden, dus zocht ik wat anders.

IMG_20160404_191501

Tja, als je voor het eerst naar de grote school gaat, is een leuke tas toch een kleine troost voor al die spannende dagen!

Ik kwam uit op de site van Lief Zebraatje, echt een hele leuke site voor kinderspullen! Ze hebben daar dus ook tassen en mega veel keus. Ik stond er echt van te kijken. De ene na de andere leuke tas kwam voorbij, zowel veel keus voor jongens als voor meisjes.

Ik ben voor de haaientas gegaan in verband met de goede reviews. Het merk is van Pick & Pack. De prijs inclusief verzendkosten is 36 euro, op Bagage Online is deze nu inmiddels voor 34 euro, maar verder kon ik het nergens goedkoper vinden. Persoonlijk vond ik het een hoop geld, maar als je de tas ziet is het ook wel te begrijpen. Bij deze een review:

IMG_20160404_191517

Allereerst ziet de tas er heel erg leuk uit. De kinderen vinden het leuk en andere ouders maken er ook leuke opmerkingen over.

Er is een voor- en achtervak.

IMG_20160404_191524IMG_20160404_191600

Je kunt de naam erin zetten zoals je ziet, mocht de tas kwijt raken. De binnenkant lijkt gevoerd te zijn met anti-doorlek stof. Dit heb ik niet getest.

IMG_20160404_191617

Er zijn vakken voor drinkflessen aan zowel de beide zijkanten als één aan de binnenkant. Die van de binnenkant had ik eerst helemaal niet door! Daar kwam ik pas vorige week achter haha. Deze is wel de handigste vanwege het elastiek. Aan de andere kant kan dit ook weer in de weg zitten met de broodtrommel. Die van de zijkanten bestaan alleen uit het stugge stof en passen nèt om de Campus drinkbekers heen. Liever had ik gezien dat die van de zijkanten van elastiek waren.

De vakken aan de zijkanten zijn vrij laag, maar toch heb ik nog niet meegemaakt dat de bekers van Campus eruit vallen. De stof zit er gewoon strak omheen. Het is wel even sjorren om ze erin te krijgen. Klein minpuntje dus.

IMG_20160404_191627

De ritsen gaan fijn en zijn van twee kanten te openen. De labels aan de ritsen zijn handig.

IMG_20160404_191647

Het is een hele sterke tas zover ik kan beoordelen. De stof is sterk en nu nog wat stug. Het naaiwerk is netjes, alles ziet er prima in orde uit.

IMG_20160404_191349

De tas is niet te groot en niet te klein. De kleuters moeten de tassen in speciale bakken zetten en de voorkeur gaat uit naar kleine tassen. Deze is qua formaat eigenlijk precies goed voor een paar bekers, bakje fruit en broodtrommel. Alleen A4-tekeningen kunnen hier dus niet recht in. Bij de Spiderman tas van Julian kan dit wel, maar deze tas vind ik weer te groot. De haaientas is dus prima wat mij betreft. Ik ben erg tevreden!

Marc en Julian hiken

Geen blogje geschreven voor dit weekend. Marcel is weer aan het kamperen met de kinderen en ik neem de tijd met de andere twee thuis. Vanmiddag komen ze terug en vier ik nog mijn verjaardagsfeestje. Dan maar even een fotodagboek!  Tot morgen dan maar weer!

IMG_20160402_120559

IMG_20160402_120243

IMG_20160402_120258

IMG_20160402_205119

Koopje!

Vandaag had ik allemaal wilde plannen met de blog. Ik begon met paracetemol (nog niet helemaal fit hier), heb toen gewerkt in ons Tuintje737 (de moestuin, zie IG) en had een blogje in mijn hoofd. De tuin werkt voor mij echt verkwikkend trouwens, maar achteraf voel je toch wel dat je lichaam wat heeft ‘gedaan’.

Op de terugweg naar school even 15 minuten door de kringloop gegaan en tussen de 99,95% van alle ongeschikte kleding zag ik warempel iets leuks voor mezelf: een bloesje van Mexx voor 8 euro!

Even een appje naar mijn man uiteraard dat ik voor Lukas èn mezelf wat had voor bij elkaar 11,-:

IMG_20160330_133821

DSC_2406

In de middag begaf de accu het van de auto en konden we lopend naar judoles. Twintig minuten heen en twintig minuten terug. Ook nog in de speeltuin rond gehangen. Thuis gekookt en nu lig ik met een verbrand gezicht, keelpijn, verstopte neus en een deels herstelde borst en hoofdpijn op de bank uitgeteld. Te veel gedaan!

En ik stond er helemaal niet bij stil dat ik morgen jarig ben! Nou een heel klein beetje maar. Eigenlijk was deze dag al top met dat zonnetje, ondanks de harde wind. En helemaal blij met een tweedehands bloesje want ik zit al een tijdje mij een ongeluk te zoeken naar mooie dameskleding.

Herkenbaar na de zwangerschap? En dan gierig zijn voor jezelf? En kieskeurig? Ik liep vandaag bijvoorbeeld nog steeds in een fijn vest met een gat erin 😉 Als iemand leuke stoere vrouwen kledingwinkels (webshops) weet, laat me dan weten!

Broodtrommelliefde

Terwijl ik een kraaiende baby stukjes brood in zijn mond prop ga ik een stukje schrijven over broodtrommelliefde. Deze kaarten kreeg ik bij het winnen van een leuke prijs via een facebookactie van een leuke kinder’lifestyle’winkel, waar ik eerder over schreef.

Deze broodtrommelliefde ‘original’ kaarten gebruik ik nu bij Lukas in zijn broodtrommel, want hij zit in groep 3 en leert dus lezen. En aangezien hij mijn oudste kind is, moet ik het daar voorlopig mee doen.

Wat vindt mijn kind er nu van?

Ten eerste was hij teleurgesteld dat er niks in zijn bakje zat van de beloofde kaartjes waar mama het over had. Het was echter woensdag en ik moest hem eraan herinneren dat hij pas donderdag zijn broodtrommel weer meekrijgt. En ohja, ze hebben inderdaad een continurooster bij ons op school.

DSC_1634

De donderdag was aangebroken en ik legde het kaartje ‘Geniet van je lunch!’ op zijn brood. Na schooltijd vroeg Lukas wat er op het kaartje stond. Ik zei, dat kun je toch wel lezen nu? Maar blijkbaar vond hij het toch wel lastig. Hij had het aan zijn buurman gevraagd.

‘Jordy zei dat erop stond dat ik mijn brood niet hoef op te eten.’

Natuurlijk begrijp je dat ik dat dus hilarisch vond.

DSC_1636

De volgende keer zal ik weer een nieuw kaartje erin doen en ik ben benieuwd wat dan zijn reactie zal zijn.

Op de site zag ik dat er ook kaarten voor je partner beschikbaar zijn. Nu weet ik dat mijn man hier netjes gezegd niet zo weg van zal zijn, dus begin ik daar niet aan. Die met de icoontjes voor kleinere kinderen vind ik echter wel heel leuk. Die kaarten hadden waarschijnlijk ook wat beter bij mijn kinderen met hun huidige leeftijden gepast.

Wat vind ik er nu van?

  • ze zijn wel van stevig en glad papier, waardoor ze waarschijnlijk wel een tijdje mee zullen gaan.
  • vlekken kunnen tot op zekere hoogte vast wel weggepoetst kunnen worden.
  • ze zien er vrolijk uit
  • het is een leuke verassing voor de kinderen
  • het leidt misschien wel wat af tijdens de lunch in de les, maar daar heb ik geen zicht op
  • in hoeverre wil je als ouder ook nog je stem laten horen aan je kind terwijl het op school zit? Misschien is hij wel blij dat hij eindelijk van me af is, ligt er weer zo’n kaartje van moeders in zijn brood. Maar ik denk niet dat Lukas hier last van heeft 😉
  • er zitten blanco kaartjes bij die je zelf kunt invullen, dat vind ik ook een leuk idee. Maar ik weet nog even niet wat ik hiermee ga doen.
  • sommige kaartjes vind ik niet echt bij ons passen, zoals ‘na school even lekker knuffelen?’, maargoed die laat ik dan gewoon liggen. Er is zat keus!
  • ‘Succes vandaag met je toets!’ vind ik ook een hele lieve. Maar Lukas heeft nog niet echt van die spannende toetsmomenten zover ik weet. Dat is pas in de hogere klassen echt een dingetje.

Dit was weer een leuk product wat ik nog niet kende. Hebben jullie nog meer leuke, orginele producten die aansluiten bij het kind en die jullie me aanraden?

Zebra Trends tas en broodtrommel

Marc mocht zijn samengestelde ‘lunchpakket’ ophalen die mama gewonnen had via zo’n welbekende facebook-actie. Dit keer kwam het me eigenlijk wel erg mooi uit, omdat hij voor het eerst naar school gaat sinds deze week en twee dagen daarvoor de winnaars bekend gemaakt zouden worden. De inhoud van de prijs was voor Marc perfect: een rugtas, een broodtrommel en een kaartendoosje ‘broodtrommelliefde’. Hartstikke leuk dat de medewerkers van baby- en kinderlifestyle winkel Sari Marijs, o.a. ons uit hebben gekozen.

DSC_1637

Maar wat kregen we nu precies?

Een tas van Zebra (t.w.v. 11,95), een broodtrommel van Zebra (t.w.v. 6,95) en een doosje kaartjes van Broodtrommelliefde. Een hele leuke combinatie dus.

De tas is van hele goede kwaliteit, althans, ik ben van dit soort tassen alleen reclametassen gewend. Voor school vind ik deze tas niet zo praktisch omdat de drinkbeker steeds omvalt. Het patroon vind ik leuk en de leer bewerkte hoeken en ringen. een stoere tas, maar vooral praktisch als sporttas. Bijvoorbeeld voor zwemles.

DSC_1631

De broodtrommel vind ik wat aan de kleine kant. Er passen net twee sneeën brood in. Dan is er daarnaast nog ruimte voor iets kleins, misschien een geplette mandarijn. Oftewel, ik heb liever wat groters. Maar voorlopig zijn twee sneeën brood voor onze kleuter wel voldoende. Fruit doe ik toch apart. Wel is het trommeltje heel makkelijk te openen voor kleuterhandjes. En alles is makkelijk schoon te maken. Een stoere broodtrommel bij een stoere tas.

DSC_1638

De website van Zebra laat meer tassen zien met leuke stoffen en praktische ontwerpen. Ze beweren al jarenlang stevige tassen te maken.

Ik had nog nooit van Zebra gehoord, jullie wel? Of leef ik op een andere planeet?


Volgende week een blogje over Broodtrommelliefde.

Favoriete babyvoeding

Ian, bijna acht maanden oud, gaat nu met sprongen vooruit wat betreft het leren eten. Nog even en ik hoef niet echt meer na te denken wat ik hem zal geven en eet hij met de pot mee (op de harde stukken of velletjes, smarties, enz. na). En aangezien dit baby nummer vier is kan ik eigenlijk best een rijtje maken met onze favoriete babyvoeding:

Melk

Uiteraard blijft melk op nummer 1 staan, want melk gaat er altijd wel in. Ik geef ‘nog steeds’ borstvoeding aan Ian, maar heb ook een kind gehad die na vier weken al volledig over was op flesvoeding. Dus ik weet dat beiden voor kinderen gewoon lekker is, even vanuit het kind gezien.

Banaan (4 mnd)/ Peer (4md)/ Gemengd fruit (6mnd) van Olvarit

Ik zet deze even op 2, omdat drie van mijn vier kinderen dit vrij snel lustten vanaf 4 á 6 maanden. Bij vier maanden gaf ik drie van mijn kinderen het makkelijkst banaan of peer van Olvarit met een lepel (wortel, broccoli, boontjes e.d. vonden ze nog niet lekker). Dit is wel een paar weken even oefenen op een dag. Na enkele weken hadden ze het slurpen en eten wel door. Bij 6 maanden gaat het vaak gemakkelijker. Ian had eerder voorkeur voor brood en was juist niet zo weg van fruit uit een lepel. Hem gaf ik ook wel eens een stukje banaan of komkommer om aan te sabbelen. Dit vond hij wel lekker, maar at eigenlijk vrijwel niks omdat het natuurlijk te groot is. Het lag dan overal verspreid rondom en in zijn (wip)stoel, wat prima is, maar ik denk (moedergevoel) dat hij eigenlijk nog meer kan eten en dat lukt zo niet. Ik gaf hem dus vaker brood. Het was pas bij 7 maanden dat hij fruit op een lepel met smaak begon te eten.

Ik zet die van Olvarit expres bovenaan omdat vers gepureerd fruit vaak meer kleine vezeltjes bevat waarbij mijn kinderen gingen kokhalzen bij vier tot 6 maanden. Na zes maanden lukte het dan vaak beter. Potjes van Olvarit hadden een hele gelijkmatige substantie waardoor dit kokhalsprobleem niet ontstond. Ik weet niet of dit ook bij andere merken zo is, ik kocht die toen (nog) niet. Ik ga er vanuit dat die ook prima zijn en zonder vezels, stukjes e.d.

Wat ik trouwens ook onzin vind is dat je vanaf vier maanden het gevoel krijgt dat je ‘moet’ eten geven, mede door de aanduiding op de potjes. Ik gaf het vaak af en toe, net wanneer het me uitkwam. Een dag overslaan, daar hadden mijn kinderen echt geen last van. Want het zijn maar een paar hapjes die nog lukken bij vier maanden. Het gaat dan met name nog om de smaakontwikkeling (proeven dus). Kokhalzen kon ik niet aanzien, want ik vind dat het eten geven wel leuk moet blijven. Na zes maanden zorgde ik er wel voor dat er iedere dag geoefend wordt met eten, zowel groente als fruit. Ik ga uit van de vuistregel dat een kind bij 1 jaar met de pot moet kunnen mee-eten, dus er is tijd genoeg! En als dat niet lukt, is daar vast een onderliggende reden voor. Ik laat me dus niet gek maken door tijdsdruk en etiketten op babyvoeding met leeftijdsaanduidingen. Het is maar een indicatie. Vinden ze het lekker? Prima. Gaan ze kokhalzen? Dan iets van gladder substantie geven en anders nog maar niet. Gewoon logisch nadenken.

Ianinstoel

Brood

Brood zet ik op nummer 3 omdat dit vrij snel gegeten werd door onze kinderen. Zeg bij 6 maanden zeker wel. Bij Ian al eerder, hij was er helemaal weg van. Ook van volkorenvrood met vezels, kruimeltjes, e.d. het maakte hem niet uit. Mijn andere drie kinderen hadden daar meer moeite mee. Dan probeerde ik bijvoorbeeld wit of bruin brood eerst zodat ze minder snel gaan kokhalzen. Ook belangrijk is dat dit bijvoorbeeld een meer neutrale smaak heeft dan ontbijtkoek. Maar ontbijtkoek heeft, ondanks het hogere suikergehalte, wel een fijne substantie: minder korrelig, wordt snel een fijne smurrie wat ze makkelijk kunnen verdragen. Maar ik vind het dus belangrijk dat ze niet al te snel veel suiker proeven, dus ik geef de voorkeur voor brood, afwisselend met de fruithap en groentehap rondom de zes maanden. Bij acht maanden, zoals Ian nu, merk ik al dat ik wat meer tussendoortjes kan geven en dan kan een stukjes ontbijtkoek of eierkoek extra prima erbij op een dag.

Bruine bonen van Olvarit

Al mijn kinderen vonden dit al gauw lekker, tussen de vier en zes maanden. Echt een aanrader! Ik vraag me af of dat bij iemand anders geen succes was. Olvarit maakt er een mooie substantie van, dat is weer de reden dat ik voor deze smaak de potjes handig vind. En ideaal voor als je naar een verjaardag moet ofzo, makkelijk uit je kast meegepakt en altijd een succes. Bij ons dan.

Ontbijtkoek

Zoals ik al zei, dit wordt lekker snel een gladde substantie door het speeksel. Het is een beetje zoeter dan brood en vinden ze bij ons allemaal lekker. Maar ik geef dit eigenlijk zo min mogelijk in plaats van brood, vanwege de suikers. Maar kan prima voor erbij of tussendoor.

Ian schommel

Koekjes/rijstewafel/soepstengel

Drie van mijn vier kinderen konden dit pas bij acht maanden goed eten zonder kokhalzen, maar bij Ian ging dit al heel snel goed. Tussen de vier en zes maanden zat hij te smullen van een soepstengel of rijstewafel. Dat was niet het geval bij de anderen. Mijn consultatiebureauarts en collega gaven als tip ook soepstengels te geven, maar ik raakte een beetje gefrustreerd bij mijn eerste drie kinderen dat dit niet lekker ging. Ik had dit gewoon links moeten laten liggen: dan maar niet, er zijn zat alternatieven. En ik heb gewoon geluk dat Ian dit wel weer goed kan hebben. Ieder kind is dus echt heel anders.

Ik heb zelf weinig met koekjes die voor baby’s gemaakt zijn. Vaak zijn die mierzoet. Ik pak net wat ik in huis heb. En sowieso geef ik het eigenlijk zelden. Ze eten net zo lief brood op zo’n leeftijd! Koekjes voor volwassenen zijn soms wel wat te hard of te kruimelig en wordt minder snel een smurrie, even opletten dus wat wel of niet werkt.

Stamppot

Hiermee bedoel ik gewoon boerenkool of aardappelen geprakt met groente zoals spinazie. Spinazie is hier favoriet. En boerenkool gaat er ook altijd wel in. Beetje jus erbij, lekker zacht. Soms lukt vlees er doorheen ook al bij 6 maanden, soms gaan ze dan nog een beetje kokhalsen, afhankelijk van hoe fijn het is. Ik doe trouwens geen extra zout bij het eten, maar dat doe ik al niet sinds ik samenwoon. Dat went snel.

Gepureerde banaan, mandarijn en evt met appel

Met een goede staafmixer kunnen ze dit gauw eten. Bij sommige van mijn kinderen zaten er nog te veel vezels in waardoor ze gingen kokhalsen. Ian had minder moeite met vezeltjes en kokhalst hier niet door, wel vindt hij dan de substantie of smaak wat vreemder. Zoals ik al zei, fruit uit een lepel vond hij nog niet zo gauw wat. Wel heb ik het vanaf zes maanden regelmatig aangeboden. Vanaf acht maanden vonden ze het allemaal wel lekker en gezond, zo vers!

Visstoofpotje van Olvarit

Om de één of andere reden vonden ze dit vaak erg lekker. Mijn man vindt het alleen onwijs stinken. Dit kunnen ze vanaf zes maanden makkelijker eten.


 

Voor nieuwe moeders: doe er je voordeel mee, misschien helpt het bij je keuze van babyvoeding kiezen. Er zijn ook heel wat producten die in dit rijtje gemist worden. Bijvoorbeeld yoghurt waar mijn nichtje en neefje dol op waren. Maar dat hebben ze bij ons gewoon nooit lekker gevonden.

cropped-profielfoto21.jpg

Afscheid van de peuterspeelzaal

Dit is wel even een momentje hoor. Marc had gisteren zijn laatste dag op de peuterspeelzaal. Meer dan drie jaar lang heb ik non-stop af- en aangesjouwd naar de peuterspeelzaal met de kinderen die inmiddels bijna 4, 5 en 6 jaar oud zijn. Maar nu, is het even over. Want Ian, onze jongste, is pas 7 maanden oud.

Traktatie

Één van de allerbelangrijkste dingetjes nu deze dagen is natuurlijk de traktatie. Want wat moest ik nú weer bedenken? Ik bedacht me de dag daarvoor dat ik dat nog moest regelen. Dus die middag samen naar de Hema hier vlakbij gegaan, want de Hema is altijd goed in case of traktaties. Stickerboekjes voor 75 cent per stuk, doosje rozijntjes van de AH, krulletje eraan, klaar. En voor de juffen een reep chocola en gezellige lotiondoekjes.

IMG_20160307_204512.jpg

Geen geknutsel dus dit keer en ik had maar een half uurtje nodig. De stickerboekjes waren al een succes bij het afscheid van mijn oudste zoon, dus vandaar mijn keuze.

De dag liep erg gezellig. Marc was de hele dag vrolijk en voor het eerst kreeg ik het gevoel dat hij nu begrijpt dat hij echt naar school gaat. Het feestvarken liet zich vrijmoedig in zijn overhemd glijden, vindt het strikje omdoen leuk en heeft zich uitstekend gedragen. Dat heb ik wel eens anders gezien bij deze familie! Ik denk  dat zijn grote broer het spannender vindt, nu deze het gevoel heeft voor Marc te moeten gaan zorgen…

Weekplog: School, traktaties en buiten spelen

De vakantie was afgelopen en school stond alweer op ons te wachten. Weer een normale week met gewone dingen zoals boodschappen doen, opruimen, taxiën naar judo- en zwemles, etc. Dit moet vast een hele saaie blog zijn. Lees mee hoe onze week verlopen is (of niet):

Maandag

Schrikkeldag (het is dat de media dat zei…). De kinderen hadden weer zin in school en ik was blij dat ik ze weer even kwijt was. Even boodschappen gehaald en ik begon rundvleessoep te maken. En ja ik ging weer hardlopen, mede dankzij het prachtige weer, terwijl de keuken nog niet opgeruimd was. Prioriteiten!

In de middag was Marc met mij gezellig soep aan het eten. Die rook te lekker om er nog mee te wachten. Jammer dat ik zijn gezelligheid straks ga missen in de middag, dus even flink genieten! Julian had bij thuiskomst traktatie van een jarig klasgenootje en deelde deze met zijn broers.

Het was een prachtige dag, dus we gingen na de zwemles van Julian ook nog even de speeltuin in. En in de avond moest ik werken. Een superproductieve dag dus al zeg ik het zelf.

Dinsdag

Julian had in de ochtend een driftbui zoals ik schreef, maar verder was het een relaxte dag zonder verplichtingen. Ik zie dat ik niet eens foto’s heb van deze dag. Ultra-relaxt dus. Het spijt me, voor die anderhalve fan.

Woensdag

Geen driftbuien vandaag. Het was megaslecht weer deze ochtend en Marc en ik kwamen druipend thuis. Marc mag van mij woensdags altijd met de XBox spelen, lekker zonder broers. Samen even met de Kinect Party gespeeld. Toch ook veel boodschappen kunnen halen samen na het slaapje van Ian. Ik doe dat niet structureel op een bepaalde dag, het ligt eraan of het ons uitkomt.

Lukas had vandaag een kinderfeestje van een vriendje. In de middag was het één en al vrede op aarde in huize van den Arend. Julian en Marc speelden de hele dag lief samen en Ian was ook lekker rustig. Bij terugkomst deelde Lukas zijn traktatie met zijn broers. Ook Julian en Marc hadden gisteren en eergisteren traktatie gehad van groepsgenootjes, dus er werd flink wat gesnoept, gedeeld en getetterd. In de avond had ik een verjaardag, erg gezellig!

Donderdag

Superslechte nacht gehad met Ian, zijn voortanden komen door. In de ochtend nam ik afscheid op mijn oude werk (ik had twee banen) met koffie en soesjes. Toch best raar. Daarna kwam onze tante (en ex-gastouder) bij ons op de koffie en zij bleef in de middag tot de kinderen er allemaal waren. De kinderen hadden haar gemist, dus het is gezellig dat we elkaar nog regelmatig zien. In de avond had Lukas zijn zwemles en we eten dan altijd makkelijk (en lekker!) patat. We love patatjes. Het was trouwens weer een mooie dag.

Vrijdag

Slecht weer! Veel natte sneeuw urenlang, bleh. In de ochtend zat ik bij de huisarts, jammer vind ik dat dan je hele ochtend eigenlijk vernacheld is met wachten omdat je binnen no-time alweer een peuter moet ophalen van de peuterspeelzaal. Voordeel is wel dat ik dan alle rust en tijd voor mezelf heb en achter mijn telefoon kan duiken. Warme croissantjes in de middag komen als een geschenk uit de hemel op zo’n koude dag. Maar wat een bende maakt dat toch altijd. Één van de weinige keren dat ik instant ga stofzuigen. Ik was megamoe van een inspannende dag gisteren, dus ik heb vandaag weinig gedaan.

Zaterdag

We liepen weer met de kinderen naar het centrum heen en weer. Zo’n 7 kilometer is dat. Toch best knap van die ukkies. Nu moet ik er wel bij zeggen dat ze met name op de terugweg allemaal om de beurt even in de buggy mogen zitten om bij te komen. We lopen dus met buggy en kinderwagen voor Ian. Ik kocht bij Bever eindelijk die hoed van Hatland die ik 100 keer op heb gehad al die vorige keren dat ik de winkel binnenliep. En hoeveel andere mensen?? 😉

In de middag ging ik nog boodschappen doen en hardlopen. Mijn man kookt dit weekend, *jeej*!

Zondag

Een relaxte ochtend met wat poetswerk, lekkere broodjes bij de lunch en daarna gingen we naar de tipitentshow van Moosecamp. Het was nog lekker rustig en omdat we vroeg waren hadden we nog geen sneeuw. Na een mooie wandeling gingen we weer naar huis. De badkamer is weer schoon en alles gezogen.

Morgen staat er weer een leuke week te wachten: Marc mag naar school en ik heb gisteren via een facebook-winactie voor hem een ‘broodtrommelliefde‘-pakket gewonnen (ik doe zelden mee met dat soort spam, maar dit kwam zo perfect uit met zijn schooldag!). Die ga ik maandag of dinsdag ophalen zodat hij die meteen gebruiken kan! Ons nichtje is ook jarig deze week en er moet uiteraard ook gewoon gewerkt worden.

Tot morgen!

Huup, huup, huup, de luiertruc!

Vanaf week 1 dat ik voor het eerst moeder werd, heb ik van de kraamhulp een trucje geleerd waar ik tot de dag van vandaag meerdere malen per dag gebruik van maak. Sterker nog, ik betrap mezelf erop dat ik het zelfs in mijn werk in de thuiszorg toepas. En ik heb nog geen ander gezien die dat ook toepast. Dus ik ga het delen, want het voorkomt bij mij een hoop ellende:

De truc is om het randje naar binnen te vouwen. Welk randje? De bovenkant, zowel de voor- als achterkant is mogelijk. Het heeft me vele lekkages bespaart.

DSC_1535.JPG

Denk je dat ik de tijd heb een berg luiers te gaan vouwen? Nee, het is een kwestie van wennen Die vloeiende beweging maak je na een tijdje vanzelf tijdens het verschonen: ik pak de luier met mijn vingertoppen aan de binnenkant van de achterste rand en de duim erop voor de grip. Tijdens het schuiven onder de rug door als de beentjes opgetild worden, vouw je het randje al naar binnen tegen de rug. Benen naar beneden. Voorkant dichtplakken waarbij je eerst de voorste rand naar binnen buigt, klaar.

(Je vingers moeten er nog tussen kunnen, dus niet te strak!)

DSC_1537.JPG

Eerst geloofde ik niet dat het hielp; lekkende poep kan er natuurlijk ook gewoon langs komen. Maar ik heb al meerdere keren luiers gezien waarbij de poep onder het gevouwen randje blijft zitten en niet in de romper terecht komt.

NB: De randen bij de liezen/benen ook naar buiten trekken, zodat het elastiek goed verspreid in de lies zit. Maar dat is oldschool!DSC_1530.JPG

Ik ben benieuwd naar meer ervaringen!