Vijf uit-je-dip tips bij hardlopen

Tussen de hectiek van het werk en het moederleven is hardlopen voor mij een manier om niet vast te roesten. Een bijkomstig probleem is dat ik enthousiast raak mijn verhalen te delen over deze toch wat suffe sport.

Na wekenlang klussen (manlief dan, ik greep eerder naar Bob de Bouwer gereedschap en de duploblokjes) en vooral makkelijk en vet eten en weinig (tot niet) sporten, was het voor mij een hele zware opgave weer te beginnen met hardlopen. Ik merk dat ik minder energie heb, zwaarder ben geworden en met dit koude weer het liefst in een hoekje op de bank weg kruip in mijn favoriete dikke vest en pantoffels, een pak stroopwafels en mijn telefoon. Graag deel ik mijn manier om uit deze hardloopdip te komen!

1. Vind de juiste ‘mood’

Begin je dag goed. Relaxt, rustig aan doen, kopje koffie, nog één misschien, eventueel een nummer twee kwijt zien te raken, ontbijtje, beetje opruimen, zet alvast een lekker (up-tempo) muziekje op om in de stemming te komen, wachten tot het zonnetje schijnt. Ik heb wel de mazzel dat ik veel thuis ben overdag, voor fulltime werkers is dit misschien alleen op een vrije dag een optie.

2. Spring in je hardloopkleding

Voel je goed. Zit lekker in je vel en doe je hardloopkleding aan. Een fijn setje wat goed zit. Niet moeilijk doen voor de spiegel. Je ziet er prima uit.

3. Krijg vertrouwen

Maak eerst een klein rondje en wees daar ook tevreden mee. Misschien de volgende keer weer een heel klein rondje en daarna eens wat langer proberen. Je bent eigen baas en hoeft niet te presteren. Wees al blij dat je gegaan bent en dat je lichaam (spieren, ademhaling, hartslag) kan gaan wennen.

4. Herinner jezelf aan alles wat je hebt opgebouwd

Als je op fijne dagen wat positieve rondjes hebt gemaakt, wordt het ook makkelijker om op dagen dat je je minder goed voelt, de stap te zetten toch te gaan sporten.

5. Een dikke huid kweken

Als je eenmaal wat rondjes hebt gelopen is het ook makkelijker de dagen dat je minder goed presteerde te relativeren.

Uiteindelijk wordt je workout weer onderdeel van je leven!

Published by

1 Reply to “Vijf uit-je-dip tips bij hardlopen

  1. Ik vind het zeker een goede tip om blij te zijn met kleine hardlooprondjes. Bij mij helpt het om ’s ochtends meteen mijn hardloopkleding aan te schieten. Omdat ik het dan toch al aan heb, kan ik net zo goed gaan lopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *