Wat is een slonsmoeder?

Tegenwoordig (sinds baby nr 4) vind ik het prima om de ene dag als slonsmoeder en een andere dag als opgeleukte, frisse mama door het leven te gaan. Van beiden begrijp ik de voor- en nadelen en ik maak er van beiden gebruik van. Ik sta er niet meer van te kijken om al die verschillende mama’s op het schoolplein te zien. Het is in mijn ogen gewoon een kwestie van prioriteiten stellen en dat is voor iedereen persoonlijk en veranderlijk als het weer.

“Doen! Even 5 minuten uittrekken voor je make-upje, zo kom je goed voor de dag!”

– Kek Mama – Voor leuke vrouwen die ook moeder zijn

“Oh, nog 5 minuten! Snel even de kinderen hun tanden poetsen!”

– Ik

DSC_1904

Graag beken ik wat de slonsmoeder in mij is. Nou ja, gráág…

Geen make-up

Alhoewel ik er in de zomer heel soms ook best oké uit zie zonder make-up. Maar in de winter kijken mensen mij ernstig en bezorgd aan als ik geen make-up draag en wordt er van alle kanten gedacht en gezegd dat ik moe ben (ik ben erg ‘bleek’). Dat oordeel geeft nog een extra zetje aan het gevoel ‘slonsmoeder’ te zijn. Het helpt in ieder geval niet.
ogen

Kleding aantrekken van de vorige dag

Je weet wel, zo van de grond met vlekjes die je nog niet had gezien en dan last-minute even wegpoetsen met een vaatdoekje. Of toch maar even gauw wat extra deo gebruiken om een beginnende zweetlucht nog even te ontzien. Alhoewel een zweetlucht vaak niet echt aan de orde is met mijn fijne SuperNatural kleding. Toch voel ik me niet zo happy als ik geen schone kleren aan heb.

Slonshaar

Als ik te weinig tijd aan mijn haar besteed is dat altijd te zien. In de spiegel dacht ik dat het goed zat, maar bij terugkomst van buiten ziet er weer uit alsof ik net de Strong Viking Run heb gedaan. Het is snel te vet, of te strak of te pluis aan alle kanten. Ik probeer het dagelijks wel de nodige aandacht te geven, want ik heb liever dat mijn haar goed zit dan dat ik make-up draag, als ik moest kiezen.

Tanden niet gepoetst

Dit vind ik erg vies, maar een enkele keer is dit bij mij wel eens voorgekomen dat ik de jongens zo naar school heb gebracht. Bij thuiskomst poets ik dan wel nog snel (ja, heus wel!). En voor andere gelegenheden (afspraken e.d.) poets ik sowieso altijd, anders zou ik niet durven praten, haha.
IMG_20160309_082434

Ongeschoren benen

Ik laat soms gerust een vachtje ontstaan. Laatst liet ik het tot een halve centimeter staan, zelfs in korte broek en toen moest ik toch echt van mezelf gaan scheren, ook al moesten we wéér eens snel de deur uit. In de winter scheer ik maar af en toe. Ik draag toch lange broeken, is dan mijn excuus.
IMG_20160411_125431

Twee of drie (!) dagen niet douchen

Toen Ian (rond de 8 á 9 maanden oud) erg onrustig was kwam ik hier helemaal niet aan toe. Ik stond met hem op en ik ging met hem naar bed. Tja. Natuurlijk voel ik me vies, maar een krijsend kind in de keet met drie slapende kinderen en een full-time werkende husband leek me veel vervelender. De laatste tijd douche ik gelukkig weer iedere dag! No worries!
Slapen en wakker worden met je kleding aan
Regelmatig na een avonddienst kwam ik thuis en begon Ian te vragen om zijn laatste voeding. Hij viel ook niet vanzelf in slaap, want hij wil vaak dicht bij mij zijn.
Dan ging ik maar met mijn kleding in bed liggen, Ian op mijn borst. In het begin nog met de gedachte dat ik in de nacht ergens wel mijn pyjama zou gaan pakken, maar zo werd ik de volgende ochtend nog wakker in spijkerbroek en (werk)kleding. Ieew, dan voel ik mij echt sticky. Maarja, zo kwamen we de nacht in ieder geval wel door.

Vermoeidheid van binnen en van buiten

Soms is het zo dat alle vermoeidheid ook aan je te zien is. Ik voel me dan uiteraard slap en slecht (en dan hebben die oordelende mensen wel eens gelijk) en krijg van die diep ingevallen oogkassen, pukkels everywhere, lelijk haar en een belabberd gezicht. Geen zin om te praten. Echt een off-day. Ach ja. It happens.

 IMG_20160302_083730

(Slons)Moeder Natuur

Wist je dat kippen ook niet weg te slaan zijn van hun nest met eieren? En dat ze dan soms dagen niet eten? Net als katten in hun doos met kittens die zichzelf laten vermageren. Het begrip slonsmoeder is dus zo vreemd nog niet.
Heb jij nog leuke toevoegingen aan het begrip slonsmoeder?

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *