Weekplog #8: bloesem, rokjes en zon!

In het weekend kwam ik er even niet aan toe te bloggen voor mijn weekoverzicht, dus ik doe dit nu op deze mooie maandagmorgen. Ondertussen konden lezers genieten van een uitgewerpt blogje over mijn mooie tuinaankopen waar iedereen natuurlijk stikjaloers op is.
Even kijken, we beginnen weer bij…

Maandag


In de ochtend trok ik meteen mijn hardloopkleding aan en ben gaan hardlopen nadat ik de kinderen naar school had gebracht (ja, ik ben zo’n moeder die er in de schoolpleinjungle wel eens uitziet alsof er direct gesport gaat worden en te lui is om eerst thuis weer om te kleden). Ik moet zeggen dat ik eerst een straatje uitliep voordat ik begon, om de meeste toeschouwers te vermijden. Ik durfde niet eens mijn trainingsbroek uit te trekken zodat ik in mijn korte hardloopshort en oplichtende melkflessen kon lopen, dus heb de hele weg met twee broeken, lange mouwen en een stralende zon 8 kilometer lopen zweten. Drijf en met een hoofd als een tomaat kwam ik natuurlijk terug.
Ian heeft door hoe geluidjes te maken en zat vandaag onder andere te trommelen met een stuk treinspoor. Ik schreef verder een blog over de schooltas van Marc en volbracht de reguliere moedertaken zoals het taxiën naar de zwemles en eten koken.

Dinsdag


Vanavond had ik avonddienst en heb het aan de hoeveelheid foto’s te zien rustig aan gedaan. Soms weet ik echt niet meer waar ik mee bezig was een week geleden. Eigenlijk zou ik deze blog dagelijks moeten voorbereiden (note-to-self). Dat leuke shirtje kwam ik toevallig tegen met een leuke korting en schreef daar ook een shoplog over.

Woensdag

Haha, dit weekoverzicht begint nergens op te lijken, maar ik heb vandaag een recept heb uitgeprobeerd van Easy Daily Food = leuke om te volgen als je Toos Inspiratieloos bent, zoals mij en Kim. Let niet op de bruine plekjes in het eten, dat is volstrekt normaal en gezond in het leven zonder filters en fotoshop.
De judoles. Ohja, ik leerde weer eens dat het hierbij belangrijk is de nagels van de kinderen op tijd te knippen.
Lukas was er vanmiddag niet bij, want hij had een feestje van een vriendinnetje. Verder nog een avonddienst voor de boeg en ik had daarna de pap wel op.

Donderdag


Omdat ik bij een cliënt in de straat deze mooie bomen had gezien, ben ik er vandaag met de kinderen even terug heen gereden om er te spelen en met wat geluk wat mooie foto’s te maken. Lange zin. Het was wel wat bewolkt en 98% van de foto’s kon ik weggooien, maar de kinderen vonden het best leuk aan de takken te kunnen hangen en er doorheen te kunnen lopen.
Vandaag bleek ik toch een zwak te hebben voor een babyproduct wat ik in de schappen zag liggen en dat is die wortelchips. Er zit maar weinig zout in en is nog lekker ook. Ian eet vaak dezelfde dingen dus ik wilde eens wat anders proberen om te proeven. Ze zijn eigenlijk best lekker, ook voor mezelf! Maar 0,85 cent voor zo’n zakje ga ik ook niet te vaak doen, zegt de krent in mij.
Ik heb ook een rok gekocht, mijn derde al in een paar weken tijd. Ik ben helemaal into the rok de laatste tijd. Dat komt omdat ik broeken shoppen in deze skinny-jeans-tijd echt een ramp vind met mijn dikke bovenbenen en brede heuppartij. Dus even wat anders. En zolang ik nog weinig fiets en vaker loop met alle kinders, gebruik ik ze waarschijnlijk ook vaker dan vroeger.
In de avond bij zwemles kreeg Lukas trouwens te horen dat hij mag afzwemmen voor A binnenkort. Superleuk!

Vrijdag


Een hele leuke dag altijd, vrijdag. Dan is mijn man weer thuis aan het werk en fungeert hij vaak als praatpaal tijdens mijn huishoudelijke klusjes. Meestal weet ik wel wanneer ik moet stoppen. Hij had voor mij een kadootje gekocht; dat paarse jasje. Ik kan niet wachten deze eens te dragen.
Verder hadden we een speelkameraadje over en moest er weer gezwommen worden door Julian. In de avond heb ik weer gewerkt, een drukke werkweek dus want de weekenddiensten staat ook nog op het programma. Ik begin uit enthousiasme ook blogs te schrijven over mijn werk, maar weet nog niet zo goed hoe dat met deze blog te combineren. Het is namelijk totaal iets anders.

Zaterdag


Vandaag waren de kinderen weer eens verkleed als superheld. Kapla werd uiteindelijk maar boven gespeeld en de superhelden durfden zelfs hun zelf gezaaide tuinkers op te eten!
Ik kreeg nog wat kleding binnen in de uitverkoop en heb die avond een rondje gerend om er vervolgens over te schrijven.
Verder is er weinig spannends gebeurd vandaag ondanks het mooie weer, want ik moest gewoon het huis schoonmaken. Wel lekker, met alle ramen open.

Zondag


Vandaag heb ik vrijwel de hele dag gewerkt en ben vroeg naar bed gegaan. Wel konden we buiten flink genieten van de zon, ook de andere jongens hebben in de tuin gespeeld vandaag. (Waarom ging ik gisteren ook alweer schoonmaken?) Hopelijk is het volgende weekend van spectaculairder, dan zijn we lekker vrij!
Zo, een nieuwe week is weer begonnen! Het zonnetje schijnt en ik ga er straks even van genieten in de speeltuin. Hopelijk jullie ook!

Published by

9 Replies to “Weekplog #8: bloesem, rokjes en zon!

  1. Wat leuk dat je ook hardloopt! Ik herken de gene om op school te verschijnen in hardloopkleding. Ik deed dat ook, om dezelfde reden: geen puf om eerst nog weer naar huis te gaan. Maar je voelt je al gauw overdreven of zo…

  2. Heerlijk hè al die mooie bomen!! Ik word er zoooo blij van
    Heb net even op weer online gekeken en ook de aankomende dagen blijft het mooi weer en de temperatuur gaat eigenlijk alleen maar omhoog
    Lekker naar buiten dus deze week 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.