Weekplog #26: Kwintelooijen, appeltaart en sneeuw!

So hey! Dat was ineens een lange blogpauze!
Het was niet de bedoeling, maar het klussen en de kerstvakantie maakte het de afgelopen paar weken voor mij niet mogelijk om te bloggen. Jammer? Jammer, ja misschien. (Zootopia – aanrader) Maar ook wel lekker. Ik heb het gemist, maar het voelt niet als een must. Perfect voor mij zo. Deze vrije zondag is een mooi moment om de draad weer op te pakken met een weekoverzicht. Morgen gaan de kinderen weer naar school en beginnen ze met een continurooster (yes!), waardoor ik hopelijk wat meer kan schrijven.

Maandag

Maandag 2 januari was een mooie dag. Na een hele dag werken op Nieuwjaarsdag was ik er aan toe om weer naar buiten te gaan. Ik wilde al eens naar het mooie Kwintelooijen en vandaag ben ik er dan eindelijk geweest.
Weekoverzicht: Kwintelooijen, appeltaart en sneeuw - Kijk, mama! Weekoverzicht: Kwintelooijen, appeltaart en sneeuw - Kijk, mama! Weekoverzicht: Kwintelooijen, appeltaart en sneeuw - Kijk, mama!
Weekoverzicht: Kwintelooijen, appeltaart en sneeuw - Kijk, mama! Weekoverzicht: Kwintelooijen, appeltaart en sneeuw - Kijk, mama!
Het avontuur duurde echter niet zo lang wegens een natte sok die Lukas opliep doordat zijn schoen in de modder bleef steken (en hij nooit zijn veters wil strikken). Volgende keer beter de laarzen aan dacht ik al.
Deze vissen kwamen logeren wegens een korte vakantie van hun eigenaren. De kinderen vonden de vissen leuk, maar na de tweede dag wordt de interesse al minder. Blij dat ik geen vissen meer heb eerlijk gezegd, al zijn ze best mooi. Ik heb trouwens ook goed dierennieuws @huize van den Arend: Marcel gaf toestemming voor een kat EN kippen in ´mijn moestuin´ (afgezet stukje dan). Vet! Wel wil ik de tuin eerst wat beter geordend hebben, want het is nog een allesgraadje.
Weekoverzicht: Kwintelooijen, appeltaart en sneeuw - Kijk, mama!
Marcel hing nog wat van mijn kringloopschatten op, zodat ik weer verder kan gaan met inrichten 🙂
Weekoverzicht: Kwintelooijen, appeltaart en sneeuw - Kijk, mama!
Weekoverzicht: Kwintelooijen, appeltaart en sneeuw! - Kijk, mama!
Spaghetti it is, speciaal voor Lukas omdat hij dat lekker vindt. Ik moet zeggen dat ik deze wel lekker vond, gewoon met pastasaus van de Lidl en verse groenten en mager rundergehakt.

Dinsdag

Heb ik gewerkt in de avond en verder had ik volgens mijn agenda niks gedaan? Oh ja, ik heb met name uitgerust en vitaminepillen geslikt, want ik had het idee dat ik weer eens last van bloedarmoede had. Zo´n futloos, gaar gevoel met wat duizelingen. Ik mocht ’s avonds trouwens ook een nieuwe, oud-bekende collega inwerken! Leuk! (Als je dit leest, leuk!) -Iemand zei trouwens eens over mij dat ik alles leuk lijk te vinden.-
Geen foto´s vandaag helaas. *shocked*

Woensdag

Er kwam visite, we zijn naar de speeltuin geweest en gingen daarna wat boodschappen halen. Weinig bijzonders eigenlijk. Werken in een zelfsturend team (wat veel van je vraagt) met de kids thuis gaat wel een stuk lastiger in vakantietijd.

Weekoverzicht: Kwintelooijen, appeltaart en sneeuw! - Kijk, mama!
Wat zijn dit?

Weekoverzicht: Kwintelooijen, appeltaart en sneeuw! - Kijk, mama!
Wild hair don´t care, maar eigenlijk wel want ik wil naar de kapperrr…

Weekoverzicht: Kwintelooijen, appeltaart en sneeuw! - Kijk, mama!

Donderdag

De avond ervoor viel ik in een complexe casus waar ik nog wat voor moest uitwerken. Het was mooi weer dus gingen we ook weer naar de speeltuin vlakbij, na de boodschappen.
Weekoverzicht: Kwintelooijen, appeltaart en sneeuw! - Kijk, mama! Weekoverzicht: Kwintelooijen, appeltaart en sneeuw! - Kijk, mama!
Verder had ik gelukkig ook tijd om vandaag eens appeltaart voor Marcel te maken. En de volgende dag zouden we weer visite krijgen, dus bakten we er maar meteen twee!
Weekoverzicht: Kwintelooijen, appeltaart en sneeuw! - Kijk, mama! Weekoverzicht: Kwintelooijen, appeltaart en sneeuw! - Kijk, mama!  Weekoverzicht: Kwintelooijen, appeltaart en sneeuw! - Kijk, mama! Weekoverzicht: Kwintelooijen, appeltaart en sneeuw! - Kijk, mama!

Vrijdag

Visite, de gordijnen aan de voorkant op kunnen hangen en nog even kunnen hardlopen. Het werd vandaag al glad in Bennekom en omstreken en dit werd de komende dagen alsmaar erger. Ik had trouwens een vrije dag en Marcel werkte thuis. Ik moest gewoon wennen aan die vrijheid die ik ineens had!
Weekoverzicht: Kwintelooijen, appeltaart en sneeuw! - Kijk, mama! Weekoverzicht: Kwintelooijen, appeltaart en sneeuw! - Kijk, mama!

Zaterdag

Het had gesneeuwd en het was spekglad op de weg. Ik moest in de avond werken en hoopte de hele dag dat het dan mee zou vallen. En ik vroeg me natuurlijk ook af hoe het met mijn collega´s zou gaan. In Ede was ook een gaslek ontstaan wat het NOS journaal zelfs had gehaald.
Weekoverzicht: Kwintelooijen, appeltaart en sneeuw! - Kijk, mama! Weekoverzicht: Kwintelooijen, appeltaart en sneeuw! - Kijk, mama! Weekoverzicht: Kwintelooijen, appeltaart en sneeuw! - Kijk, mama! Weekoverzicht: Kwintelooijen, appeltaart en sneeuw! - Kijk, mama!Weekoverzicht: Kwintelooijen, appeltaart en sneeuw! - Kijk, mama!
Op mijn IG staan er nog meer zoals jullie waarschijnlijk al weten… *grootste spammer van Nederland*
Weekoverzicht: Kwintelooijen, appeltaart en sneeuw! - Kijk, mama! Weekoverzicht: Kwintelooijen, appeltaart en sneeuw! - Kijk, mama!
In de avond tolde er een auto voor mijn neus de berm in waar ik nogal van schrok. Gelukkig was er niks aan de hand en ben ik zelf ook niet gevallen. Toch is het een raar dagje omdat iedereen zich op zo´n dag anders gedraagt. Mensen blijven veelal binnen en de blikken soep worden dan maar eens uit de kast getrokken. Mensen reden veel te hard en er waren sirenes everywhere. Blij dat het de volgende dag weer dooide, al had ik met de kinderen aan het einde van de dag nog wel een fijne sleeheuvel ontdekt voor de volgende keer. Hopen dat er nog wel weer sneeuw komt dus.

Zondag

Het sneeuwpopje smelt. We hadden een ultra luie zondag. De opa´s en oma´s kwamen allemaal even buurten en de woonkamer checken. Vandaag staat het bankstel weer in elkaar en is een groot gedeelte van de ledverlichting vastgemaakt nadat de lijstjes mooi zijn afgewerkt. We hebben nu fijn, indirect licht, waarvoor applausje voor Marcel.
Weekoverzicht: Kwintelooijen, appeltaart en sneeuw! - Kijk, mama!
Een schouderklopje ook voor mij trouwens, want ik heb voor het eerst verse erwtensoep gemaakt. En met succes!

Morgen weer een normale week met school en leuke afspraakjes. Er staan wat blogjes in de stijgers, dus ik ben benieuwd wat jullie ervan gaan vinden. De allerbeste wensen trouwens nog voor het nieuwe jaar, ik vergeet dat echt overal te zeggen. Het interesseert me eigenlijk niet zo veel en goede voornemens heb ik ook niet echt.  Scheelt jullie ook weer leestijd die je beter bij andere strevers kunt besteden. Doeeg!

Published by

1 Reply to “Weekplog #26: Kwintelooijen, appeltaart en sneeuw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *