Weekplog #4: Moestuintjes, griep en Marc naar school

Een nieuwe week, met nu een druk werkweekend achter de rug. Toch nog snel een weekoverzicht maken… daar gaat-ie dan:

Maandag

Nadat ik de jongens weg had gebracht heb ik eerst wat voor werk kunnen doen, een blogje en vervolgens zag ik dat manlief mijn gezellige bos narcissen buiten had gezet omdat ze ‘stinken’ (ik rook niks?)…

In de middag met Marc zijn prijs opgehaald in het centrum. Daarna een boodschapje gedaan en ons eerste moestuintje van dit jaar is…: courgette. Twee zaden; goed voor zo’n 30 courgettes deze zomer. (Waarom heb ik ooit courgettezaadjes gekocht?).

Op de terugweg Julian en Lukas opgehaald. Al gauw weer door naar zwemles. Vanwege het mooie weer ondertussen lekker in de speeltuin gespeeld.

Ohja ik had ook een traktatie voorbereid voor het afscheid van de Marc de volgende morgen… En voorbij is alweer maandag…

Dinsdag

Marc ging vandaag voor de laatste keer naar de peuterspeelzaal. Best even gek te beseffen dat ik na 3,5 jaar niet meer naar een peuterspeelzaal hoeft te lopen. Maar het is ook een hele gezellige dag. Marc was vrolijk en gedroeg zich als een voorbeeldig feestvarken.

Op school zei Julian met een bloedserieus gezicht tegen de juf dat ze de stoel voor Marc nog moest halen (voor morgen), met een naamsticker: er staat dus een heel zorgzaam broertje op Marc te wachten in de kleuterklas.

Ian kan al best goed blijven zitten, maar soms valt hij nog eens om. Vandaar de kussens naast hem. Blij ei.

Woensdag

De hele ochtend kreeg Marc van ieder van ons te horen: Marc, je gaat vandaag naar school! Volgens mij vond iedereen het spannend behalve hij. Julian zou wel voor hem zorgen, dat mocht van de juf. Marc heb ik alleen maar zien genieten. Wat een verschil met de andere twee is dit!

Mijn eerste ‘vrije’ woensdag, wat eigenlijk onzin is met Ian. Maar grote boodschappen doen gaat dan al een stúk makkelijker. Vooral toen ik hem vandaag pas voor de tweede keer in het winkelwagentje zette. Zitten gaat alweer beter dan vorige week, geen ‘airbags’ meer nodig en geen maxicosi.

‘Julian, waarom lig je op de vensterbank?’

‘Omdat ik op iets kouds wil slapen.’

Oke, Julian werd ziek in de middag. We hebben de paastakken versierd, maar weinig meer.

Donderdag

Julian bleef thuis, dat was eigenlijk best gezellig. Want hij is altijd OF met Marc OF met Lukas samen. Nu was hij eindelijk eens gezellig bij mij en Ian. Een kadootje voor een verjaardag van ons nichtje kocht ik maar via internet zodat ik zoveel mogelijk thuis kon blijven vandaag. Julian was erg aan het ijsberen vandaag. En pyjama aan, pyjama uit, aan, uit, aan, enz. Ik zag het niet zitten Lukas weg te brengen nu Julian met zichzelf geen raad wist.

Vrijdag

Prachtig weer, dus vandaag hebben we de achtertuin een beetje gesnoeid, zaadjes gezaaid in een bakje met de kinderen (foto gemaakt met hun tablet, zo leuk) en even een kijkje genomen in onze moestuin. De mest was gearriveerd. Ik kon Ian helaas niet zo best kwijt op die middag. Dan maar even op een stuk worteldoek en dan gauw naar huis. Een pittige avonddienst met een heel kort nachtje volgde.

Zaterdag

Ik nam een ochtenddienst over om een collega uit de nacht af te lossen en omdat het mooi weer was ben ik daarna naar de moestuin gegaan. Dit keer wat relaxter want Ian bleef bij Marcel. Ik had ook een middagdutje kunnen doen of lekker in bad kunnen liggen, maar met kinderen op zo’n mooie dag vind ik dat ook zonde. Ik ging op tijd naar bed.

Zondag

Na het werken nog even met de kinderen naar de winkel geweest en ‘de muziekspeeltuin’. Julian was helaas de hele tijd misselijk dus we gingen heel snel naar huis.

Ian bijt eindelijk eens op bijtringen, dat deed hij tot nu toe nooit ondanks zijn zere tandvlees.

Aankomende week een week met Marc zijn verjaardag en achterstallige werkjes wat ik moet afmaken. En wat voor taart wordt het dit keer? Dat moet ik nog bedenken.

Published by

2 Replies to “Weekplog #4: Moestuintjes, griep en Marc naar school

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *