Weekplog #27: Van Kapla tot familie sneeuwpop!

Een nieuw weekoverzicht van maandag tot zondag, wat ik normaal maandag publiceer. Maar wegens zieken op werk loop ik wat vertraging op. De week was sowieso wat suffig door allerlei werkzaamheden van ons, al vond ik de sneeuw bijvoorbeeld wel weer zijn charmes hebben.
Misschien kun je beter wat tips opzoeken over Wie Is De Mol bij andere bloggers, zodat je je vrije ochtend toch nog ietwat nuttig besteedt en niet al het cafeïne uit je koffie verspilt.
Ik vind Wie Is De Mol eigenlijk helemaal niet leuk meer. Het programma is de afgelopen jaren zó verandert! Ik word ècht oud. Dat terzijde.

Maandag

Daar keek ik al een tijdje naar uit. Ik had namelijk een gezellig avondje gepland met wat ladies en ik ging ´s ochtends op de koffie bij Saskia. Met Senna bouwde ik wat Kapla constructies. Van autolanceerbanen tot (centi)metershoge torens. Senna had volgens eigen zegge al eens een ´tweepotige Eiffeltoren´ gemaakt met zijn papa, maar dat ging mij dus never nooit niet lukken. Mijn eerste koekje werd gekaapt door Sophia en het tweede koekje door Senna, maar ik heb maar niks tegen zijn mama gezegd. Gelukkig kon ik er nog net één zelf oppeuzelen toen ze niet naar me keken 😉 Ian stond wat beteuterd toe te kijken, maar hopelijk breekt het ijs de volgende keer wat sneller.
Weekoverzicht: Kapla, nieuwe CV-ketel en familie sneeuwpop! - Kijk, mama!

Dinsdag

Vandaag kwam iemand ons helpen met het voorbereiden op een nieuwe CV-ketel. Er moest een gat door het dak geboord worden en weet ik het allemaal *moeilijk moeilijk moeilijk*. Marcel was daardoor gezellig thuis. Ik zorg met name voor de koffiepauzes, zoals dat meestal dan gaat met klussende mannen en vrouwen die anders in de weg lopen.
In de middag haalden we een nieuwe kast bij Ikea en hielp Ian mee. De woonkamer heeft nu genoeg ruimte voor onze zooi beneden.
Weekoverzicht: Kapla, nieuwe CV-ketel en familie sneeuwpop! - Kijk, mama! Weekoverzicht: Kapla, nieuwe CV-ketel en familie sneeuwpop! - Kijk, mama!
In de avond ging Marcel mijn broer nog helpen met klussen. Het houdt niet op!

Woensdag

In de ochtend kreeg Ian het voor elkaar mijn computermuis mee te nemen in de kinderwagen. Ik heb daar dus totaal niks van gemerkt toen ik hem zijn jas aantrok en in de kinderwagen vastzette, maar ik vermoed dat hij dat ding al van te voren in de kinderwagen gemikt had onder het dekentje. En zo liepen we naar school.
Weekoverzicht: Kapla, nieuwe CV-ketel en familie sneeuwpop! - Kijk, mama!
In de middag gingen de jongens eerst naar een speeldate en daarna naar hun judoles vol tegenzin en kwamen er weer vol enthousiasme uit, as usual. Lukas mag binnenkort de gele band halen!
Marc en ik brachten (met Ian) tijdens de judoles even de biebboekjes weg, gezellig even een momentje voor ons samen zo, iedere week. Toevallig had Romy van dochterlief.nl het over dit boek, De Gruffalo, op haar blog deze week.
Weekoverzicht: Kapla, nieuwe CV-ketel en familie sneeuwpop! - Kijk, mama!
Na de judo nog even gauw boodschappen halen, waarbij Julian dit toetje zonder mijn weten op de band legde en ik het heb afgerekend. Thuis stelden we voor dat hij het zou betalen met het zakgeld, maar dat vond hij dan weer niet kunnen. #fail
Weekoverzicht: Kapla, nieuwe CV-ketel en familie sneeuwpop! - Kijk, mama!

Donderdag

Had ik een lange werkdag. Ondertussen werd de nieuwe CV-ketel geïnstalleerd, wat ons iedere maand heel veel geld gaat besparen vergeleken met het oude lijk uit de jaren 90. Hooray!
Nest. Weekoverzicht: Kapla, nieuwe CV-ketel en familie sneeuwpop! - Kijk, mama!
Meneertje was van wat slag omdat zowel de oppas als Marcel thuis waren (RAARRR!), maar dat is weer allemaal goed gekomen.
Weekoverzicht: Kapla, nieuwe CV-ketel en familie sneeuwpop! - Kijk, mama!

Vrijdag

Alles was wit! In de middag gingen we sneeuwpoppen maken en sleeën. Ja ik zie er soms ook uit alsof ik zo uit bed kom rollen.
Weekoverzicht: Kapla, nieuwe CV-ketel en familie sneeuwpop! - Kijk, mama! Weekoverzicht: Kapla, nieuwe CV-ketel en familie sneeuwpop! - Kijk, mama! Weekoverzicht: Kapla, nieuwe CV-ketel en familie sneeuwpop! - Kijk, mama! Weekoverzicht: Kapla, nieuwe CV-ketel en familie sneeuwpop! - Kijk, mama! Weekoverzicht: Kapla, nieuwe CV-ketel en familie sneeuwpop! - Kijk, mama!
Julian moest naar zwemles en zijn sokken bleek hij al vijf (!) dagen aan te hebben. Waar zwemles dan weer goed voor kan zijn…

Weekoverzicht: Kapla, nieuwe CV-ketel en familie sneeuwpop! - Kijk, mama!
Mutskapsel


Weekoverzicht: Kapla, nieuwe CV-ketel en familie sneeuwpop! - Kijk, mama!
Van Cheerz kreeg ik een heel leuk kadootje! Aanrader als je van foto´s houdt! Ik weet eigenlijk niet meer hoe ik eraan kom… Ik had me denk ik ergens voor ingeschreven? Op de app zijn ze niet echt duur en de flexibele fotomagneten zijn sterk en van mooie kwaliteit.
Cheerz - Kijk, mama!

Zaterdag

Mijn broer ging verhuizen en Marcel hielp mee. Het dagje met de kids besteedde ik in de ochtend binnen en in de middag gingen we toch even in de tuin klooien met sneeuw en ijs. Er werd zelfs nog een grotere sneeuwpop gemaakt in de achtertuin door een enthousiaste Lukas.
Falke - Kijk, mama! Weekoverzicht: Kapla, nieuwe CV-ketel en familie sneeuwpop! - Kijk, mama! Weekoverzicht: Kapla, nieuwe CV-ketel en familie sneeuwpop! - Kijk, mama!

Weekoverzicht: Kapla, nieuwe CV-ketel en familie sneeuwpop! - Kijk, mama!
´Maar zo zijn we sneller bij de voortuin mama, even wat pakken…´

Met dit weer heb ik altijd zin om naar mooie plekjes in de omgeving te gaan, maar met auto ben ik wat bangig dat er door gladheid iets kan gebeuren. Vorige week werd ik bijvoorbeeld bijna omver gereden door een tollende auto op een 80-kilometerweg en daar heb ik nog wat kriebels aan overgehouden. Bovendien hebben we wel goede banden, maar geen winterbanden. En aangezien onze auto een goedkoop oude barrel is…

Zondag

Een werkdag voor mij en heel rustig aan gedaan. In de middag nog wat boodschappen in Ede waar het heidense AH XL nog open was voor een paar uurtjes. Zo handig! In Bennekom zijn ze nog niet zo wild. Nog heel even hebben we kunnen sleeën, maar het mooiste was al weg.

Weekoverzicht: Kapla, nieuwe CV-ketel en familie sneeuwpop! - Kijk, mama!
Met een Australisch surf board 😉
Weekoverzicht: Kapla, nieuwe CV-ketel en familie sneeuwpop! - Kijk, mama!

Mocht je het volgehouden met lezen, dan voel ik mij zeer vereerd. Ik ben de laatste tijd druk bezig met mijn werk, waardoor de blog even minder aandacht heeft. Maar dit is maar van tijdelijke aard gelukkig. We kabbelen vrolijk verder!

Published by

6 Replies to “Weekplog #27: Van Kapla tot familie sneeuwpop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *