Weekplog #5: verjaardag en kamperen

Ja, hoi. Nog even snel de weekoverzicht afmaken. Afgelopen week was een drukke week waardoor vrijwel al mijn posts later op de dag tevoorschijn kwamen, zoals nu. Hopelijk komt daar volgende week verandering in. Het was een week van vooral Marc zijn verjaardag en het kampeerweekendje tussen papa en oudste zoon. Hieronder mijn overzicht:

Maandag

Nog gaar van een werkweekend en met nog een avonddienst voor de boeg doe ik het rustig aan vandaag. Ik ga juist wél hardlopen nu de kinderen een lange dag op school hebben, dan is dat alvast klaar.

Julian heeft na schooltijd nog zwemles op maandag en dat gaat heel erg goed. Hij mag al naar de tweede baan en dat vindt hij übercool. De maandag vliegt zo wel altijd voorbij.

Ik las trouwens laatst dat een blogger niks kwijt wilde over de ontwikkelingen van haar kind op zwemles. Bang dat hij later geen baan krijgt als directeur omdat hij geen vlotte zwemmer is? Of een professioneel sportzwemmer in spe en nu al bang voor groupies aan de deur? Ik zie het gevaar in elk geval nog niet.

Dinsdag

Ja Marc is vandaag 4 jaar geworden! Hij werd verwend met vele kadootjes en papa had voor ons allemaal nog een Minecraft-pistool gekocht. Ik heb natuurlijk de roze. Supervet! Onze wapenverzameling wordt wel enorm groot en neemt zeker al een heel vak in beslag van hun slaapkamerkast.

We aten natuurlijk een zelfgemaakt Minecraft-taart en hadden véél te veel browniecake gemaakt. Echt een aanslag op mijn vetrol.

De visite stroomde lekker door en we gingen kapot naar bed.

Woensdag

Hier is Lukas tussen 7:00 en 7:30 uur al buiten aan het spelen met het nieuwe speelgoed van Marc.

Volgens mij had ik in die middag de tuin wat opgeruimd, gesnoeid, geveegd e.d. Ook hebben we altijd weer judoles op woensdag. Ze hebben ook veel met de nieuwe Skylanders gespeeld op de XBox.

Donderdag

Het was een prachtige dag. Ik zie nu dat ik vandaag pas de tuin had gedaan en niet gisteren…

Het is voorleesochtend op school en ik zag in een boek van Kikker een recept van vriendje Big haar chocoladetaart 🙂

Mijn collega kwam in de ochtend om wat door te nemen en ik heb daarvoor nog enorm veel puin moeten ruimen in onze woonkamer. Ik deed ook vandaag de slingers weg, dat maakt het geheel alweer een stuk rustiger. Alsof ik weer kan ademen in mijn eigen huis.

Ook ging ik hardlopen en deed een poging om een selfie te maken met de kinderwagen. Dat is echt verdomde moeilijk als je op zo’n moment mensenschuw bent en zo onopvallend mogelijk een selfie moet proberen te maken zonder dat voorbijgangers hier achter mogen komen. En dan ook nog zo weten te timen dat je daadwerkelijk op de foto komt en er niet al voorbij bent.

In de middag nam ik ijsjes mee naar school toen ik de kinderen ging ophalen en wilde ik naar het park lopen daar vlakbij met Marc zijn nieuwe voetbal. Lukas ging echter met een vriendje mee dus ik was helaas genoodzaakt de Cornetto zelf op te eten. Lekker op een bankje gezeten om van het zonnetje te genieten, maar Julian kukelde binnen 5 minuten over zijn eigen slungelbenen en we gingen vrij snel weer naar huis.

In de avond kreeg Lukas na zwemles een briefje mee dat hij de volgende keer al met kleding aan mag zwemmen. Spannend! Het schiet op!

Vrijdag

Vandaag werd ik verwend door Twinkelbella en mocht ik een review maken over de Super Sand eieren. Superlief dat ze me zo steunt met het bloggen want ik voel me nog echt een groentje. Correctie: dat bèn ik ook.

In de middag had ik een overleg voor het Parkinson Café wat we in Ede organiseren. Fijn dat mensen bij mij thuis willen afspreken, dan is het goed te combineren met de kinderen.

Tijdens zwemles raakte Julian vandaag in paniek met zonder bandjes door de hoepel zwemmen. Alle ouders zagen het gebeuren behalve ik, want ik zat boven in de judokleedkamer een dikke, schreeuwende ouder te ontvluchten met enorm vervelende, rond rennende, met cola en snoep volgegooide, schreeuwende kinderen die in de benedenhal tegen mij aan zaten te plakken.

Ik hoorde met omkleden wel van een vader dat de zwemleraar er pal naast stond, zoals ik al had gedacht. Hopelijk krijg ik Julian de volgende keer nog mee, want als hij eenmaal iets niet wil…

Zaterdag

Zaterdagochtend bracht ik Lukas en Marcel weg naar de Hoge Veluwe, want ze gingen samen hiken, een nachtje kamperen en weer zelf teruglopen naar huis de volgende dag. Marcel stuurde ons regelmatig supermooie foto’s terug. Ik heb er een klein blogje over geschreven en zal zo nog wat nieuwe foto’s uploaden in die blogpost.

In de ochtend had hij nog een paar spullen gehaald bij Perry Sport, zoals thermokleding van Craft en een fleece van Regatta. Zo kwamen ze goed het weekend door in de kou.

Ondertussen hielden wij een filmavondje met popcorn en maakte ik voor Julian en Marc met een tafellaken een tent in hun slaapkamer en mochten ze bij elkaar in bed slapen.

Ik erger me trouwens aan al het afval bij ons in de buurt. Je ziet daar een pad langs de struiken waar dagelijks scholieren hun lunchzooi van de appie (donut- en frikadelbroodjesverpakkingen) in gooien. Dit zit tegen een basisschool aan en een speelpark, in een woonwijk. Zonde dus.

Zondag

De mannen kwamen rond kwart over 1 terug, ik was toen net op visite bij familie hier vlakbij en we aten vette pannenkoeken. Na 1,5 zat ik al vol en dat voor een grote eter als ik.

Ik vond zaterdag een leuk kleurboekje (Holland) die we vandaag eens gingen gebruiken. Het zijn allemaal tekeningen over Nederland en kun je als kaart versturen. Dat leek me leuk voor onze familie in Australië.

De kinderen waren weer enthousiast elkaar te zien. Één en al blijheid. Vervolgens werden er weer computerspelletjes gespeeld en kwam mijn broer met mijn lieve neefje ondertussen ook op visite. In de avond begonnen onze jongens als vanouds weer te klieren, maar ik denk ook dat de vermoeidheid een rol speelt.

Deze week weer een rustige week waarin ik wat achterstallig onderhoud moet plegen aan het huishouden, werk en mezelf. Ik kan nog steeds niet wennen dat Marc ook op school zit en ik een aantal rustige dagen heb die ik zelf kan indelen. Er ontbreekt nog wat routine.


PS:

  • Bampraat, ik vind het erg jammer dat je stopt met je blog.
  • Nicole van Ren Mama, Ren!, bedankt dat ik gevraagd ben voor een interview. Ik ben benieuwd of ik nog iets terug hoor.
  • 3FM, bedankt voor het horen van Cheap Thrills, Rinse&Repeat en Parking Lot om toe te voegen aan mijn hardloopmuzieklijst (lang leve Spotify)!

Published by

1 Reply to “Weekplog #5: verjaardag en kamperen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *