Weekplog #6: zwemles met kleren aan, moestuinkriebels en borstontsteking

Ik heb veel onderwerpen waar ik over kan schrijven en weinig tijd. Toch blijf ik dit fotodagboek van de week erin houden want ik vind het juist wel leuk om ook wat over onze alledaagse bezigheden te vertellen naast al die ‘onderwerpen’ waarover ik schrijf.
Het is de week voor Pasen. Ik werd hierna ziek waardoor mijn weekoverzicht niet door ging. Toch heb ik nu een fotocollage van deze week hier:

Maandag

Vandaag kocht ik bij de Aldi wat spulletjes voor in de moestuin. Hierover staat nog een blog in mijn concepten. Die chaos van bloembollen zijn allerlei soorten die ik na de laatste vorst de grond in moet stoppen. Ik heb onwijs veel gekocht en hoop dat alles in de achtertuin past, anders kan ik de moestuin er nog blij mee maken. Op Facebook zag ik nog een leuke herinnering voorbij komen van toen Marc nog geen 1 jaar was: zijn favoriete zithouding destijds. En die pluizige krulletjes in zijn nek! Hij heeft nu heel erg dik, stijl haar. Ian speelt hier met bakjes in de keuken en bij de zwemles met mijn slipper en zijn knipperende, bliepende plastic speelgoed om hem af te leiden. Ik tekende ondertussen met Marc en Lukas wat leuke kleurplaten in.

Dinsdag

De jongens hadden weer flink geknutseld op school en ik maak meestal wel een foto van het eindresultaat. Ooit komt dat wel in een digitaal fotoboek. Voor het eerst kocht ik Kek Mama, maar het boeide me niet veel. Er staan altijd een beetje dezelfde soort rubrieken in zo’n vrouwenblad en de meeste rubrieken vind ik erg saai of voorspelbaar. Ik zoek dan via internet liever wat dingen op die ik wel interessant vind. Waarom ik het kocht was vanwege het artikel over de ‘schoolpleinjungle’. Maar het artikel was toch anders dan ik had verwacht. Ik heb zelf ook wel een beetje last van het schoolpleinjungle-fenomeen. Maar daar kan ik ook nog wel een blogje aan wijden. En hardlopen was ook weer gelukt, een lange afstand dit keer met tussenpauzes wandelen.

Woensdag

IMG_20160323_170054Een ballon die de kinderen allemaal thuis kregen van een thuiszorgorganisatie. Een ouder van school gaf uitleg over haar werk in de thuiszorg ivm de themaweek over ‘beroepen’. Mijn kinderen vonden dit erg grappig omdat ze een ‘luier’ om deed bij de meester. Geniaal bedacht natuurlijk. Ik kon zelf even niet goed bedenken hoe ik mijn werk aan kinderen kon uitleggen zonder dat ze hun aandacht zouden verliezen.

Donderdag

Vandaag schreef ik een blogje over de Camelbak drinkbekers en in de avond bracht ik Lukas naar zwemles. Hij mocht voor het eerst met kleding aan zwemmen. Dat vond deze stoere jongen eigenlijk best spannend. Hij was een beetje stil en zag er tegenop. Maar al gauw lag hij in het water en ging alles goed. Hij vond het wel zwaar. Ik dacht dat ik het vroeger altijd erg leuk vond met kleren aan te zwemmen? En tot slot Ian op de bank in de avond naast mij.

Vrijdag

Vrijdag schreef Lukas een weekplanning voor het opruimen. Alle dagen in de week staan erbij met welke kamers er moesten gebeuren door Lukas. Hij heeft het zelf met plakband aan de kastdeur opgehangen. En nee, het was niet mijn idee 😉 Helaas is er tot nu toe nog niks van terecht gekomen haha. Maar wat een schatje is het toch. Hij is trouwens wel de opruimkampioen van het huis.

Zaterdag

In de ochtend haalde ik de wekelijkse boodschappen (waar we allang geen week weer mee doen) en vanwege het mooie weer heb ik lekker buiten gelopen. Hardlopen ging niet echt lekker helaas.

Zondag

Eerste paasdag. In de nacht voelde ik de borstontsteking en de koorts al opkomen. De rest van de dag heb ik alleen maar gelegen en zoveel mogelijk geslapen. Gelukkig kon Marcel de kinderen entertainen vandaag en hebben ze o.a. paaseieren gezocht in de woonkamer.
De borstontsteking was gelukkig na 2 dagen al aardig verdwenen en vanaf tweede paasdag heb ik rustig aan mijn vaste bezigheden weer kunnen doen!

Published by

1 Reply to “Weekplog #6: zwemles met kleren aan, moestuinkriebels en borstontsteking

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.