Weekplog #37 | Lekker zomers eten uit eigen tuin

Wat een heerlijke week met dat lekkere weer! Reden genoeg om wat meer buiten te zijn en tijd te máken om buiten te zijn.

Nog een stukje zondag na mijn laatste plog: er werd mooi geschilderd, van alles geknutseld en ik heb hardgelopen. Maar liefst drie keer hardgelopen deze week, dus dat gaat goed.

Maandag heb ik de eerste portie aardbeien geplukt. Meteen een half vergiet vol want alles lijkt ieder jaar weer in exact dezelfde paar weken rijp te zijn. Ik overweeg wat verschillende soorten aardbeien te planten voor volgend jaar, waardoor ik oogst krijg in meerdere maanden.

Na het avondeten nog even naar ‘de skatebaan’, een ruime speelplek hier in de buurt. Getekende gespierde piemels op de tafel, hangjeugd dat Lil’ kleine afspeelt… ik vind het allemaal prima. Alleen Marc de avonturier even waarschuwen dat hij er niet vanalles moet oprapen. Die zon! Niet normaal zo lekker.

Dinsdag heb ik Ian altijd thuis en begon ik de dag door de tuin klaar te maken voor de warme middag: zwembad oppompen en vullen, stoelkussens klaarleggen, met handdoeken, zwemspullen… om vervolgens niet gebruikt te worden… Julian en Marc gingen ergens anders spelen en Ian viel in slaap. Dus besloten Lukas en ik een taart te maken. Gezellig, met z’n tweetjes!

Lekker de eerste sla uit de kas kunnen eten! Wat een boterzachte sla. Om op te slurpen! Die ga ik echt vaker zaaien. Het vogelnestje vonden we twee jaar geleden op straat, Marc legt daar soms nog een kippenei in. Als toetje hadden we vandaag weer eens van die kleine bakjes roomijs van de Albert Heijn. Dat was weer lang geleden dat we die voor het laatst hadden.

Woensdag was ik nog steeds in de bakstemming en maakte ik hartige taart en aten we de kwarktaart van dinsdag helemaal op. Mijn laatste blog Sokkenwoede schreef ik naar aanleiding van de avond ervoor…

Donderdag heb ik geen foto’s gemaakt en heb ik gewerkt! Maar ook uitgebreid gesport, Marc naar zwemles gebracht…

Vrijdag kreeg ik nog een workshop met tips over social media en filmen, superleuk! Helaas geen foto’s gemaakt… typisch ik.

Zaterdag vond ik echt een chilldag. We hebben we veel leuke dingen gedaan, gewoon thuis hoor, en ik hoefde niet te koken. Lekker in de tuin gezeten, de kinderen de hele dag laten spelen, genieten van de zon.

De jongens gaan altijd naar scouting op zaterdag. Desscode: blauwe broek. Dit was niet helemaal gelukt (zie gele zwembroek). Ik heb na het eten (broodje hamburger met sla uit de kas) nog een potje dammen gedaan met Ian, de slimmerik.

Marcels haar is weer geknipt en alle kinderen weer in bad gedaan. Zelf nog even gesnoept van de frambozen en hardgelopen. Zo kan ik zondag weer alle tijd gebruiken om te werken en hoef ik verder niks meer.

Daar laat ik het voor deze weekplog bij! Tot de volgende blog. Heb je nog vragen, laat het me dan weten hieronder in de reacties.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *