Weekplog #38 | Een geslaagde reddingsoperatie en een extreem lange reis in het OV

Een nieuwe week waarin ik verschillende keren dacht: ‘Heb ik weer.’ Sommige dingen heb ik gewoon niet in de hand, dan laat ik het maar gebeuren. Net als het warme weer: alles gaat dan in een wat lager tempo…

Maandag was Marcel jarig. Hij had een dag vrij genomen en aangezien de kinderen in de ochtend naar school en peuterspeelzaal waren, konden we een paar uurtjes samen genieten van onze vrije tijd. We pakten de fiets naar de Mac om een ijskoffie te nemen. Daarna liepen we naar de markt maar kwamen niet ver, want er viel een vogel voor onze voeten.

Vogeltje gered in de warmte

Eerst dacht ik ‘die redt het niet’, maar na even nadenken haalden we een bekertje water om hem te laten drinken. Het was bloedheet buiten. Tien minuten later vloog hij weer weg, maar of ze het zal redden de komende dagen….?? Na een vlug rondje over de markt zijn we weer naar huis gefietst.

Mia was per ongeluk in de garage verzeild geraakt: ze kwam terug met spinnen en webben aan haar snorharen.

Stroopwafeltaart gemaakt en een broodje gezond

Taart gemaakt omdat Marcel jarig was en in de avond een eenvoudig broodje. Veel te warm om uitgebreid te koken vandaag! Het broodje is met aardappelsalade, gebakken ei, bacon, sla, tomaat en komkommer.

Goed leliejaar

Dinsdag zette ik de tuin uitgebreid onder water. Zeker de hele dag bezig geweest met het verleggen van de slang. Man man, wat een droogte.

In de avond namen we in plaats van avondeten een groot ijsje. Laat in de avond at ik nog een pizza…, dat dan weer wel.

Woensdag kon ik de Annabelles niet weerstaan en knipte ik wat voor in de vaas. Zonde om niet van dichtbij in huis te bewonderen!

Ian is de laatste tijd zo open geworden. Kletst aan één stuk door, leert plassen op het potje/WC, zit lekker in zijn vel. Hieronder zit hij lekker chill in de buggy, op weg van huis naar school.

Donderdag heb ik geen enkele foto gemaakt.

Echt.

Vrijdag weer een ochtendje tuin gedaan. Nu weer wat meer klaprozen dan vorig jaar! Het lijken trouwens net figuren met bokshandschoenen aan.

Vrijdag hadden de leraren studiedag, dus waren de kinderen vrij. We gingen naar mijn broertjes werk met het openbaar vervoer. Af en toe doe ik dat expres omdat de kinderen het leuk vinden, maar ook om ze te laten zien hoe dat is.

Dat het wat langer zou duren dan toen ik tien jaar geleden de trein in stapte had ik wel verwacht, maar zo’n lange dag als vandaag had ik ook weer niet gedacht. Ik voelde het enigszins aankomen, dus vandaar een extra lange IG storie gemaakt die dag.

Zaterdag liepen we naar het centrum en deed Ian die dag wel twee (!) dutjes. Wat een warmte. Julian had een kinderfeestje dus ik haalde speelgoed in Wageningen voor de jarige, en alle jarigen die komende week zullen volgen… kwam ik het NK wielrennen tegen, met de neus in de boter. Dit kwam nogmaals toen ik even later met de kinderen naar het centrum liep om lekkere broodjes te halen. Leuk dat ze het gezien hebben.

Zondag heb ik nog eventjes gewerkt en kregen we visite. Iets later de blog gelanceerd vandaag. Zo meteen maar patat halen denk ik! Toedels!

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *