Weekplog 40 | Picknicken, bezoek aan de dierenarts en een tweede kat erbij!

Leuk dat je kijkt naar een nieuwe week waarin ik wat willekeurige foto’s laat zien over onze gewone bezigheden door de week.

Maandag stuurde ik deze foto naar degene waarvan ik de Annebelles voor weinig had gekocht via marktplaats. Ze vroeg zich af of ze de droogte wel overleefd hadden. En zie daar, ze zijn er nog. Ik ben er erg blij mee want het fleurt het huis meteen een stuk op. De grinttegels gaan er nog een keer uit dus let a.u.b. niet op de oudbolligheid van ons huis.

Dinsdag kwam er van de kinderen, zoals gewoonlijk deze tijd van het jaar, weer een hele berg aan papierwerk mee van school. Lukas tekende dit plaatje op zijn werkboek over zijn grootste hobby.

Ian is trouwens helemaal weg van het liedje ‘It’s raining tacos‘. Zo erg zelfs dat ik het in hun Spotify playlist heb gezet en er dagelijks naar luister. NIET UIT JE HOOFD TE KRIJGEN!

https://www.youtube.com/watch?v=A3YmHZ9HMPs

Woensdag gingen de oudste twee ergens anders spelen en heb ik voor het eerst sinds heugenis iets leuks kunnen doen met alleen Marc en Ian. Ian wilde heel graag weer terug naar het kabouterbos en aangezien Marc dit ook nog net leuk vindt hebben we dit gedaan. Supergezellig!

Donderdag vond ik het de hoogste tijd om de tomatenplanten te snoeien, want ik kon de tuinkas nog amper binnen komen. Mijn rok bleef zoals verwacht hooguit een uurtje wit.

Die weelderige bloemen zijn van komkommerkruid, een bloemetje wat je door de sla heen kan eten. Ik vond het niet echt lekker, maar ik laat ze wel staan omdat er giga veel bijen op af komen wat goed is voor de natuur.

Verder heb ik die dag nog de folders voor tuinliefhebbers rondgebracht met Ian (tempo daalt met hem met factor 3). En ik was het bijna vergeten: we hebben sinds deze week een tweede nieuwe kat erbij! Hij heette Aliën, maar die naam gebruiken we niet. We zijn er nog niet over uit…

Vrijdag ben ik naar de dierenarts geweest om Mia te laten chippen, te vaccineren en te checken. Dat ging gelukkig heel soepeltjes. In de middag ging onze auto kapot, terwijl ik juist nu eindelijk een lang vrij weekend had. Toch was het niet zo erg, ook zonder auto is er nog genoeg te doen. Ik keek met de kinderen nog naar De film van Dylan Haegens, die we kennen van YouTube, superleuk!

Zaterdag fietsten we naar de Action in Wageningen voor een kattenkrabmat aangezien onze bank nu helemaal naar de filistijnen gaat. Daarna nog even een ijsje (dropsmaak kozen de boys, gatsie!) en kadootjes bij de Intertoys gehaald.

Zondag begon de dag met spelletjes doen en terwijl ik mijn blogs schrijf. Straks maar weer wat leuks buiten doen!

Nu snel verder genieten van onze relaxte weekend, want ik besefte me gisteravond ineens dat ik de afgelopen 7 (!) weekenden geen heel weekend vrij ben geweest! Heerlijk dus zo.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *