Weekplog #41 | Feest, feest, feest… vakantie!

Yes! De schoolvakantie is officieel begonnen! Eindelijk geen verplichtingen meer en er is een einde gekomen aan al die stapels papierwerk wat de kinderen meenemen. Afgelopen week is er natuurlijk veel gefeest, want eindfeest hier en eindfeest daar, maar natuurlijk vierden we ook nog Ians verjaardag. Kijk hieronder voor wat sfeerimpressies en natuurlijk de afterparty erna: de uitslaapfoto. Hier lag ik vanmorgen nog tussen.

Zondag deed ik nog een poging tot hardlopen, maar ik denk dat ik nu dan toch eindelijk last heb gekregen van de proseccorups. De jeuk werd na minder dan een kilometer ineens niet uit te houden. De brandharen zaten denk ik al onder mijn broek want mijn bovenbenen brandden van de jeuk wat alleen met wandelen minder werd. Vreselijk irritant! Alle sportkleding daarna dus heet gewassen – wat niet hoort – en bij het volgende rondje mezelf inpakken wat goedkope flodderkleding tot de enkels.

In de avond aten we lekker taco’s, uiteraard door het liedje It’s raining taco’s (zie vorige weekplog) met courgette uit de moestuin.

Maandag ging Otto naar de dierenarts voor controle en inentingen. Otto is de kat die bij de vorige eigenaar nog Aliën of Eli heette, maar we nu Otto noemen. Het is na Mia onze nieuwste aanwinst. Megabrutaal en dominant aanwezig. Toch houdt hij er ook van om geaaid te worden en vindt hij kinderen heel leuk. Ze mogen hem overal mee naartoe slepen.

In de avond maakten we weer wat Snapchatfoto’s: altijd een succes.

Dinsdag had een kat gekotst en gooide ik een oud vloerkleedje de was in. Helaas voor mij raakte de onderkant poreus en versnipperd door de was… Verder een fotoloze dag! Veel te druk met het huis opruimen voor de verjaardag.

Woensdag was de dag dat Ian mocht trakteren op de peuterspeelzaal. Wat was hij een gelukkig mens! We trakteerden trouwens roomijsjes uit een bekertje.

Donderdag was er nog een eindfeest op de peuterspeelzaal dus de feestkleding kon gewoon aan blijven. Er werd geschminkt, er was een poffertjeskraam, een ijskar, een huifkar, echt alles erop en eraan.

Na het feest was er in de middag nog ‘wenmiddag’ op de basisschool. Alle klassen schuiven dan door naar de volgende juf of meester om kennis te maken en de nieuwe kinderen mogen er ook bij zijn. Je begrijpt waarom hij daar in slaap viel. Het geschminkte tijgertje, als een roosje slapend op twee zitzakken, kon ik ophalen in een leeg klaslokaal, opgeruimd voor de zomervakantie. Zonde dat ik vergat een foto te maken!

In de middag verschoonde ik het kippenhok en speelden de kinderen lekker buiten.Het zaagsel bleef de hele dag in mijn kleding hangen tot ik mezelf klaar maakte voor werk. Tijdens mijn avonddienst besefte ik ineens dat ik de tuinslang vergeten was uit te doen in de kas……. En na mijn dienst hingen we gauw de slingers op voor de volgende dag.

In bed schreef ik alvast de verjaardagsbrief voor Ian, maar ik was echt enorm gaar. Ook moeders was toe aan vakantie, kun je wel zeggen…

Vrijdag was Ian écht jarig en zijn broers hadden de laatste schooldag! Ians feestkleding was inmiddels te vuil om nog een derde dag te dragen. We haalden samen taart en boodschappen met de bolderkar. Er nog kwamen vriendjes spelen, het zwembad stond op en het was mooi weer. Alleen Julian werd ineens ziek. Toch was het uitgebreid feest met familie tot in de avond.

Zaterdag hielp Marcel mijn broer met klussen en heb ik gewerkt. Om half 9 lag ik al in bed, bang voor een griepje. Maar gelukkig viel het mee en voel ik me weer goed.

Zondag voor mijn ochtenddienst nog gauw een foto van de kinderen in ons bed. Julian was nog een beetje ziek en mocht gisteravond ook bij mij slapen. We hebben gisteravond nog wel met z’n allen het live Fortnite Event kunnen meemaken, gezellig!

Komende week maar eens zien wat we gaan doen. Eerst maar eens lekker rustig aan doen!

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *