Weekplog #42 | Temperaturen van 38 graden, een M&M’s-maaltijd en kippen overal

Het was me het weekje wel! Als er buiten een barbecuelucht te ruiken was dan kwam het waarschijnlijk van onze voeten op de tegels in de tuin. Overdag ben ik bij de kinderen en Marcel werkt overdag, dus aan mij de taak de kinderen te vermaken. Hoe ging me deze eerste vakantieweek af?

Gefotografeerd door Ian van den Arend (4 jaar)

Zondag op maandag nacht werd er geslapen in de tent. Tropisch zwembad voor de ingang, wat wil je nog meer? Lukas maakte er een leuke vlog over, maar deze mag ik jammer genoeg niet van hem delen. Hieronder wel zijn selfie met Marc.

Maandagochtend haalden we boodschappen en waren de Japanse wijnbessen langs de commandeursweg precies rijp. Net als vorig jaar begonnen de kinderen meteen te plukken en te eten.

We haalden lekkere broodjes en vakantieboekjes bij de Bruna die ze zelf mochten uitkiezen. Met weinig bijzonders zeiden de jongens een leuke dag te hebben gehad (ja, ik vraag dat vaak even). Ohja en ik kan nu bijna dagelijks bloemen plukken uit de tuin als ik wil. Maar verder zal ik niet opscheppen.

Dinsdag zijn we naar de Vrije Slag gegaan, een zwembad in Bennekom. Geen foto’s van, want ik zat zelf ook in het water. Een klein beetje verbrand waar ik nu nog jeuk van heb.

Woensdag was Lukas jarig, maar eigenlijk hadden we dat al een beetje op Ians verjaardag vorige week gevierd. We zijn naar de bioscoop geweest en keken Toy Story 4, die was leuk! Bovendien was daar lekker koel. Iedereen kreeg op verzoek een hele zak M&M’s mee, maar ik kan je wel vertellen dat dat meteen het avondeten was. Werd ik raar aangekeken bij de kassa met zes zakken M&M’s? Misschien…

Verder heb ik in huis veel opgeruimd en gestofzuigd. Altijd fijn als kinderen zeggen dat ze hun kamer hebben opgeruimd en als je dan onder de bedden kijkt…

Dit is zeker niet de eerste keer dat dit gebeurd dus ik heb alles verstopt in vuilniszakken op zolder om te testen of ze niet iets ‘kwijt’ zijn… #loedermoeder

Donderdag zwommen de kinderen veel in ons eigen zwembadje. Ondanks dat die klein is hadden ze toch lol. Ohja, de kinderen mochten de avond hiervoor superlang opblijven dus ze waren natuurlijk hartstikke gaar. Ik had eigenlijk verwacht dat er ook een soort oorlog uit zou barsten tussen alleen maar geïrriteerde kinderen met hele korte lontjes, maar dat viel me erg mee.

Vrijdag heb ik wat gewerkt en kwam ik niet echt toe aan foto’s. Ik weet wel dat er wat meer gegamed werd dan normaal, de hoge temperaturen hielden nog niet op. We keken ook samen naar De Slimste Mens omdat ik dat wilde terugkijken, grappig is wel dat de kinderen dat ook leuk vonden.

Ohja de nieuwe kat (Otto) zit steeds achter de kippen aan, waardoor ik ze niet meer los kan laten. Ik probeer ze wel af en toe allemaal los te laten zoals vandaag, met als gevolg dat ik de hele dag politieagentje speel. Uiteindelijk eindigt het meestal dat ik de kat weer in de gang opsluit en de kippen één voor één overal rondom de tuin vandaan moet plukken om ze weer samen in de ren te krijgen, veilig achter gesloten deur. Helaas! Misschien dat ik soort los-loop-planning ga toepassen of moet wachten tot Otto wat ouder en rustiger wordt.

Zaterdag ging Marcel klussen bij mijn broer en kon ik blogs schrijven terwijl de kinderen gingen knutselen. Het werd alsnog een gezellige dag, zo werden er bijvoorbeeld ook oude spelletjes uit de kast getrokken zoals Wie Is Het? Ook heb ik de hele tuin onder water gezet want de nieuwe haag en bomen snakten naar water. (Niet beseffende dat het in de avond ging stortregenen, maar ach…)

Zondag haalden we een ijsje en werd er weer veel gegamed. Double XP weekend bij Runescape baby! Ik heb alleen niet veel tijd meer voor Runescape, dat komt in de winter wel weer. Misschien dat ik er vanavond nog even achter kruip.

Volgende week maar weer naar het zwembad en dan hopen dat de auto terug komt die nog steeds in de garage staat voor reparatie. En anders pakken we gewoon weer ‘ns de bus.

Keep it cool mensen!

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *