Weekplog #43 | Lekker spelen in Ede Centrum en… haarluis gevonden!

Het is inmiddels de tweede week van de zomervakantie en na een ontzettend hete week koelde het deze week gelukkig wat af naar een aangenamere temperatuur. Helaas stond de auto nog de hele week in de garage en al kun je ver komen met het openbaar vervoer, veel plaatsen bereik je pas met twee keer zoveel reistijd dan met eigen auto. We hielden het dus maar bij onze eigen omgeving. Marcel werkt overdag en ik meestal in de avond, dus aan mij de taak de kinderen te vermaken. En ik kan je alvast verklappen dat hoe ouder ze worden, des te lastiger ik het vind.

Maandag speelden we vooral in en rondom het huis. Het zwembadje stond er nog en ik liet de kippen weer eens los in de hoop dat ze vrede sloten met de katten. Maar nee, dat ging niet zo gemakkelijk. Al gauw deed ik ze maar weer de ren in. De broers hadden onenigheid over wel of niet naar het zwembad gaan met als gevolg dat we uiteindelijk nergens heen zijn gegaan.

Fonteinen in Ede

Dinsdag nam ik de leiding en ging ik met de kinderen op de fiets naar Ede. Marc fietst nog niet zo heel goed dus ik was na drie beroertes en een hartinfarct blij dat we veilig aangekomen waren. Ede is wel een stuk gezelliger geworden sinds de fonteinen er zijn gekomen! Het is nu gewoon een gratis uitje geworden om met de kinderen naar het centrum te gaan.

We hadden bij de supermarkt wat lekkers kunnen halen, maar dit keer kozen we voor een ijsje of een milkshake bij de McDonald’s. Daar waren we allang niet meer geweest. Daarna nog doorfietst naar opa en oma en zo was de dag voller dan ik gepland had.

Woensdag was wat minder… en wel vanwege het feit dat ik een luizenuitbraak had gevonden bij onze kinderen! Supervervelend, want ik heb me de hele dag alleen maar bezig gehouden met de kinderen in bad doen, kammen en al het beddengoed, kleding en bankkussens wassen.

De poes heeft er overigens niks mee te maken, vlooien hebben we niet! Maar ze is gewoon enorm nieuwsgierig naar waar we mee bezig waren. Bovendien schijnt luizensoep erg lekker te smaken 🙂 Die avond heb ik nog gewerkt, dus donderdag had ik zwaar behoefte aan een relaxdag.

Donderdag leek ik alle luizen te hebben verwijderd nu hoef ik alleen nog maar te controleren op neetjes. Maar zelfs die heb ik op het oog allemaal al uitgekamd. Er waren wat meer regenbuien vandaag dus het werd vooral een dag gamen, wat ik helemaal niet erg vind. Ik ben zelf plots weer helemaal into Caesar3 van vroeger. Ohja en lekkere broodjes halen bij de Lidl doet het vaak ook goed. Ik liet de jongens nog een lijst maken van leuke dingen om te doen, waar ik ze een handje bij moest helpen. Het wisselvallige weer gooit soms wel wat roet in het eten en ik mis de auto ontzettend.

Vrijdag heb ik nog een blog ge-update over de Pluktuin in Wageningen. Daar ben ik ook weer een tijdje niet geweest en ik denk dat ik binnenkort maar weer eens ga.

Pluktuin de Bosrand in Wageningen

Ook de blog over het snorkelmasker heb ik weer een update gegeven. Inmiddels heeft Julian er ook één. Blogs met zomerse onderwerpen worden nu wat beter gelezen, dus het is een mooi moment om ze wat bij te schafen. Zo kom je ook weer leuke onderwerpen tegen.

Onder water zwemmen is leuker met het Easybreath snorkelmasker

Zaterdag kon ik dan eindelijk de auto ophalen! Ze hebben van dat vieze ding toch nog een blinkend apparaat weten te maken. Er zat eerst hars op van de bomen, maar dat is er haast niet vanaf te krijgen! Hulde aan vakgarage Ede Zuid.

Zondag heb ik weer een lange werkdag voor de boeg, dus ik sluit de blog alvast af. Misschien dat we volgend weekend allemaal gaan kamperen. To be continued…

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *