Weekplog #45 | fietsen door de Hoge Veluwe, figurant in Toren C en bananen op mijn hoofd

Zoals ik vorige week al vertelde zouden we waarschijnlijk naar de Hoge Veluwe gaan. Hier begin ik dan maar gelijk mee, want de Hoge Veluwe is natuurlijk heel erg fotogeniek! Het was weer prachtig. Meteen was ik in de mood om een blogje te schrijven over de Hoge Veluwe zoals wij het ervaren. Die kwam afgelopen woensdag online.

Zondag. Dit dus.

Eropuit | 5x leuke activiteiten op de Hoge Veluwe met kinderen

Mijn kinderen zeggen de hele vakantie trouwens een paar nieuwe woordjes zoals ‘Bruh’ en als ze een ‘punt’ gemaakt hebben in hun argumentatie zingen ze een soort ‘padoem’-geluid. De ‘dab’ doen ze niet zoveel meer maar het is vergelijkbaar. Knettergek word je ervan. Ik vraag me af hoe mijn wereld er straks uit ziet met vier puberende jongens. Yeah I know ik klink als een oma.

Uit mijn Insta stories

Maandag.

We haalden weer eens een brunch bij de Lidl en liepen naar de bieb om een stapel boeken te halen. Daarna gooiden we thuis de kussens op de buitenbank en hebben de hele middag in de zon zitten chillen. Echt vakantie.

Ik vond ook nog een oud tentje en daar hebben ze de hele week weer mee gespeeld.

Misschien was onderstaande foto wel de samenvatting van de dag.

Dinsdag.

Een regenachtige dag. We bakten appelflappen want ik had alle ingrediënten al in huis (bladerdeeg uit de vriezer, appels, kaneel en suiker) en het is veel genot na een relatief eenvoudige klus. Lukas kon ze nu helemaal zelf maken (met een beetje instructie van mij). Eigenlijk is het handig om altijd appels en bladerdeeg in de vriezer in huis te hebben.

In de avond gingen we naar een electronisch orgelconcert. Niet de meest voor de hand liggende keuze, maar ik wilde de uitdaging wel aangaan met de kinderen. Ik werd getipt over de goeie organist die kwam spelen en de kleine prijsjes en korte afstand zijn mooi meegenomen. Op een paar saaie stukken na was er een verscheidenheid aan liedjes en was het wel te doen tot de pauze.

Marc viel op mijn schoot (hij durfde niet in een stoel) bijna in slaap, dus we zijn om half 9 weer naar huis gegaan. Dit was de eerste keer dat de kinderen een concert hebben gezien en ze hadden daarvoor nog nooit van een orgel gehoord. Ze zagen dat er veel knoppen gebruikt werden en dat de organist ook veel met zijn voeten gespeeld had, dus ze hebben er vast wat van opgestoken.

Het concert werd gegeven bij Johannus Orgelbouw en zij geven iedere zomer een aantal concerten voor een kleine prijs. Reserveren is niet nodig.

Woensdag gingen we weer voor de gebruikelijk brunch bij de Lidl. Gewoon om de kinderen de deur uit te krijgen werkt dit heel goed 🙂 Bovendien gaan ze altijd met tegenzin mee met boodschappen halen, dus is het ook een goedmakertje.

In de avond gingen we naar een roofvogelshow! Superleuk, het was voor ons de eerste keer. Ik heb er een blog over geschreven die woensdag online komt. Ohja en de kattenfoto’s waren gewoon voor de zomaar. Hij lag erbij als een fotomodel, onze maffe Otto. Dat hij de volgende dag een duif naar binnen zou slepen had ik nog geen weet van, de bloody bastard.

Donderdag.

Om het geheel af te maken had ik mijn haren ook nog onbedoeld zwart geverfd, in de veronderstelling dat ik bruin had gekocht. Ik lijk in een colbert nu net een soort Rita Verdonk / Toren C-figuur. Rita veegde het laatste bloed van de vloer weg, appte manlief de duiffoto en er werd gevraagd of er duivensoep op het menu stond.

Toren C-figuur

Verder heb ik die dag vooral veel blogs geüpdate omdat ze 1. verouderd waren en 2. mijn opslag van plaatjes nu op een ander systeem staat waardoor ik eigenlijk alle -ALLES!- moet overzetten. Bloggen lijkt leuk, maar 45% van de tijd bestaat uit digitale en technische ellende, I confess.

Wel geeft het je een leuke terugblik. Ondertussen hoop ik dat mijn haren gaan oplichten de komende dagen.

Vrijdag.

Vroeg in de ochtend gingen beide katten voor hun inentingen. Nu zijn we er een jaar vanaf. Verder hebben we de schuur moeten opruimen omdat er houtworm in een balk zit en we door iemand alles laten behandelen met chemische bende. Ons huis meurt nu al een paar dagen naar gif dus we ventileren alles de hele dag en ik trek mijn winterkleren weer aan en neem de kou voor lief.

De jongens wilden daarna gaan fietsen. Maar waarheen? We besloten wat oude speeltuintjes op te zoeken waar we vroeger speelden in onze oude woonplaats. We hebben ons uren kunnen vermaken, dus dat was een goede keus geweest.

Ohja, Marcel heeft een warmtecamera en daar kun je best grappige foto’s mee maken. Hij gebruikt het meestal voor technische klusjes.

Zaterdag & zondag.

Ik sluit de weekplog weer af met onze behandelde garage, want ik had een werkweekend en geen foto’s meer gemaakt. Op werk (thuiszorg) maak ik trouwens ook weekplogs, mocht je geïnteresseerd zijn dan kun je kijken op deze link: https://kijkindewijk.net/category/even-dit-en-dat/

Nog twee weken zomervakantie te gaan, maar ik kijk er stiekem al een beetje naar uit dat ik éven een paar uurtjes alleen kan zijn. Me-time bestaat in de zomervakantie meestal alleen uit een gesprek afluisteren op de radio terwijl ik op de parkeerplaats van de plaatselijke supermarkt sta en de boodschappen al binnen heb. Ach, vrije tijd met de kinderen is ook heerlijk relaxt natuurlijk. We hebben nog een paar dingen op een lijstje staan die we willen gaan doen met z’n allen. Wordt vervolgd.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *