Weekplog #46 | Babyspullen opruimen en lang weekend kamperen!

De één-na-laatste week van de zomervakantie staat alweer op het programma. Waar sommige delen in Nederland alweer back to school zijn, luieren wij hier nog even door. Geen gehaast om overal op tijd te komen en ik heb de luxe dat ik overdag bij de kinderen ben.

Maandag. We waren vorige week begonnen met de verhuizing van Julians slaapkamer naar Ians oude kamer, wat op zich al een leuk klusje voor de kinderen is om de tijd te vullen. Vandaag was het aan mij om de kledingkasten leeg te halen en opnieuw in te delen vanwege de wissel. Omdat Ian net zindelijk is geworden ontdekte ik dat ik naast kleding, nog een hoop andere spullen weg kon doen. De commode werd een kast voor speelgoed en alle hydrofieldoeken konden de deur uit. Weer een tijdperk voorbij!

Slaapkamer verwisselen in de zomervakantie

Dinsdag. Ik kreeg een superleuk pakketje binnen waarvan ik alweer bijna vergeten was dat ik het besteld had. Een T-shirt met een leuke print van Tara Booth. Ik volg haar al een jaar en word altijd heel blij van haar werk.

Ik stond trouwens bij de supermarkt met alle vier de kinderen in de rij, waar Julian begon te vertellen dat de tandarts dacht dat Lukas een meisje was vanwege zijn lange haar. Lukas had het destijds niet gehoord, hoorde het nu voor het eerst en was zó ontzettend verbaasd, dat de twee lange rijen mensen aan de kassa het hele verhaal van Julian te horen kregen zonder dat die twee het zelf door hadden. Ik had tranen van het lachen en moest me enorm inhouden niet te proesten en te huilen bij de kassa. Echt, ik kon mijn eigen portemonnee amper meer zien. En ja, ik heb zo’n dikke moederportemonnee.

Woensdag. De blog kwam online over de roofvogelshow en we kochten in Ede centrum een nieuw opblaaszwembad voor in de tuin. Na een ijsje bij de mac zijn we nog even langs mijn ouders geweest. Buiten wordt het weer steeds lekkerder.

Donderdag. Ik had zin om wat leuks te doen met de kinderen en nam ze weer eens mee naar de midgetgolf, waar we weer een hele tijd niet geweest waren. Het weer was heerlijk en ik had bij de speeltuin zelfs nog tijd voor een boek! Na afloop nog héél even plat gelegen voor het koken en de avonddienst.

Vrijdag zijn we een lang weekend weg gegaan. Eindelijk eens goed weer tijdens mijn vrije weekend, dus nu gingen we ook daadwerkelijk kamperen. Gewoon bij de Hoge Veluwe, omdat het er zo relaxt is.

We eten al wekenlang tomaten uit eigen tuin en ook dit weekend namen we weer een hele zak mee om te snoepen. Mijn favoriete tomaatjes zijn de kleine gele en rode, gewoon van zaadjes van de Lidl. Zoet, sappig en geen taaie schil.

Zaterdag. We lazen een boek en genoten van alle kinderen in de speeltuin, net als een oud stel. Er zaten zeker wel meer dan tien dreumesen in het zand met water te spelen. Je blijft ernaar kijken.

Zondag. Niet veel anders dan zaterdag natuurlijk. Maandag hadden we ook nog vrij, dus we bleven rustig staan tot de volgende dag.

IJsjes maken, campingkapsel en badmintonnen

En dan plots besef je dat er nog maar één week vakantie overblijft! Wat vliegt de tijd dan weer voorbij.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *