Weekplog #47-49: mijn overcompensatie van het empty-nest-syndrome en voor het eerst door de McDrive!

Zo. Na de vorige weekplog met ons heerlijke lange weekend heb ik een blogpauze gehad door een overload aan gebeurtenissen die volgden. Nu de kinderen voor het eerst ALLEVIER! naar school gaan en ik meer inzetbaar ben voor werk of andere afspraken, moet ik voor mezelf weer een nieuwe balans vinden. Hoe moeilijk is dat!

Afspraken waar ik vroeger altijd ‘nee’ tegen moest zeggen wil ik nu met alle liefde aangrijpen, maar ook dat heeft natuurlijk gevolgen: katten die hun gebruikelijke zachte voer in de ochtend niet krijgen en voor mijn voeten blijven lopen, een vuile badkamer die ligt te lonken en stapels papier en was in ieder hoek van de kamer: whááááh!

Hoge Veluwe camping
Maandag, de dag dat we vertrokken van de camping.
Dinsdag wasdag 🙁

Weekplog #47: de laatste week van de zomervakantie, zwemmen en voor het eerst door de McDrive!

Even terug naar drie weken geleden. Het lange weekend op de Hoge Veluwe eindigde op maandag, waarna we weer naar huis vertrokken. We hadden heel veel mazzel met het weer. Ik had voor het weekend nog een nieuw opblaasbaar zwembad gekocht met de jongens, dus die zette ik met de laatste mooie vrije dagen nog op in de tuin. Terwijl ik genoot van de zonnebloemen was het hoogtepunt voor de jongens toch wel piemels tekenen op elkaar met zonnebrandcrème.

Nieuw opblaasbaar zwembad

We hadden nog één vakantieweek te gaan terwijl het grootste deel van Nederland alweer begonnen was met het normale ritme van werk en school.

Julian is nog naar de kapper geweest en kwam terug met drie kleuren in zijn haar, maar die wilde niet op de foto. De rest wil absoluut geen millimeter van het haar af, dus ik blijf de mensen op straat en in de supermarkt voorlopig nog maar verwarren met het feit dat ik géén dochters heb.

De schuur werd leeggehaald omdat we last van houtworm hadden en dit behandeld werd. Toen kon ik eindelijk zien waar de dahlia’s lagen (iets met tien fietsen in de schuur, allerlei handig gereedschap van een doe-het-zelver en ‘spullen bewaren voor je weet maar nóóóit’) heb ik ze gauw in de grond gestopt. Ik vermoed dat ze het nog gaan doen. Ian heeft me vrijwillig in de tuin geholpen en stopte pas toen de laatste zandkorrel van de stoep geveegd was!

Helpen in de tuin

Ons neefje is nog jarig geweest, dat was ook al zo’n fijne dag: lekker buiten met het zonnetje en alle ruimte om te spelen. De politie kwam hem nog feliciteren door de luidspreker van de auto. Die had natuurlijk de vlaggetjes zien hangen.

De állerlaatste dag van de vakantie besloot ik nog wat leuks te doen met de kinderen, wat eigenlijk een traditie aan het worden is. We gingen naar een binnenzwembad, wat nog op hun wensenlijstje stond (en ik zo lang mogelijk uitstelde want ik ga er niet voor mijn lol heen) en voor het eerst door een McDrive, wat stiekem op mijn wensenlijstje stond: ik, 34 jaar en oud mac-gediende voor 9 jaar, ben in mijn hele leven nog nooit door een McDrive geweest tot deze dag. Wat een giller toch?

Voor het eerst door de McDrive
Met zwembadkapsel maar Intens Gelukkig in de rij voor de McDrive

Weekplog #48: klaar voor school en overcompensatie van het empty nest syndrome

Nu de vakantie is afgelopen, is het weer tijd voor school. Voor ons nu extra bijzonder omdat Ian, onze jongste, vandaag voor het eerst naar school gaat. Dat betekent dat ik voor het eerst in tien jaar (TIEN JAAR) ook alle ochtenden alleen ben!

Voorlezen op zondag, maandag begonnen de scholen en in de middag naar de speeltuin

Wat een omslag! Dus, voor wie mij niet kent; ik plande mijn agenda weer vol allerlei nuttige activiteiten, sloeg een beetje door en kwam amper aan mezelf of het huishouden toe.

In de regen
Blauwe smurf in de regen

Ach ja, leren doe je met vallen en opstaan. Gelukkig vind ik leuke dingen doen met de kinderen ook leuk al heb ik soms wallen tot mijn knieën. Na schooltijd hebben we nog een aantal hele mooie middagen gehad, dus dan probeer ik de kinderen ook zoveel mogelijk buiten bezig te houden. Ook scouting was weer begonnen, wat me zaterdagmiddag even de tijd geeft om klusjes te doen.

Weekplog #49: Marshmallows roosteren, hardlopen met gewichten en salamander in de tuin

De tweede schoolweek ging me al een stuk beter af. Ian kon voor het eerst de hele week meedraaien zonder een middagje over te slaan en ik kwam toe aan de tuin, hardlopen én een bezoekje aan de kringloopwinkel.

Afgelopen week was het perfect nazomers weer! We hebben dinsdagavond nog lekker buiten gezeten en marshmallows geroosterd. Normaal deden we dit bij de open haard, maar nu weer eens buiten.

De katten vangen bijna dagelijks een muis of een vogel. Die hebben hier alle ruimte om te spelen, de mazzelkonten. Bij de Lidl nog even leuke bloemetjes meegenomen met een opvallende kleurencombi en ik loop nu twee tot drie keer in de week hard. Ik merk al gauw weer verbetering in de snelheid en weet weer waarom het zo lekker is.

Ik ben zelfs begonnen met hardlopen met gewichten, omdat ik wil proberen wat meer kracht in mijn armen te krijgen. Man man, wat is dat wennen! Ik loop al te hijgen als ik net de straat uit ben. Verder vond Lukas nog een salamander onder een steen die voor dood speelde. En Ian die buiten op de bank de Italiaanse uitvoering van de spelregels van een favoriet spel voorleest. Slim kind!

Aankomende week zijn er weer nieuwe blogs te verwachten hoor! Ik heb het ritme even gemist.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *