Weekplog #50 | Kringloopgeluk, foto’s uit de oude doos en nieuwe schoenen

Mijn dag vandaag begon met de koffiemachine bijvullen want de bonen waren op en het lampje knipperde. Gebeurt dat bij jullie ook altijd als net JIJ een kopje koffie wil? (Ik weet dat dit niet klopt maar ik gun mezelf en iedereen even dat medeleven) Ik vul het apparaat bij met een zak vanuit de gebruikelijke voorraadkast, wat bleek… kattenbrokjes. Welkom in mijn leven.

Stofzuiger erbij, vier kopjes koffie laten lopen, koffieprut gecontroleerd tot dat weer donkerbruin was en ja hoor: ik had een kopje koffie. We kunnen beginnen.

Maandag

Een druilerig begin van de week. De jongens hadden een lange dag op school en ik had wat meer tijd om wat dingen voor mijn werk te regelen. Toch heb ik voor mezelf nog een eind gewandeld buiten en de frisse lucht op kunnen snuiven. Ik ga de laatste weken ook megavroeg naar bed, soms al om 9 uur. Dus ik probeer overdag zoveel mogelijk gedaan te krijgen om te voorkomen dat mijn hoofd overloopt met to-do’s. Verkoudheid helpt ook niet echt mee; ik ben áltijd verkouden binnen de kortste tijd dat de scholen weer begonnen zijn.

Dinsdag

De ochtend begonnen met hardlopen (met mijn zweetnavel) – weer voor mezelf – en er kwam vandaag een pakketje binnen! Nieuwe schoenen! De broek op de foto die ik erbij aan had past er niet zo goed bij, maar ik moest ze even passen. Eindelijk heb ik voor mezelf weer eens zwarte schoenen voor de winter én voor netjes gekocht. Mijn laatste zwarte laarzen kocht ik toen ik 16 was en waren altijd te groot. Vorig jaar heb ik die weg gedaan en na jarenlang in sneakers of bergschoenen te hebben gelopen heb ik nu dan eindelijk nieuwe nette laarzen. Waarom nu pas? Omdat ik superkritisch ben. Ik houd gewoon niet van tierelantijntjes en als er iets is wat je vaak ziet bij vrouwenschoenen dan zijn het wel tierelantijntjes. Sowieso bij veel kleding. Of het is gewoonweg zo duur dat ik mijn geld eerder ergens anders aan wil besteden.

Zelfs deze schoenen vind ik niet supermooi door de mannelijke uitstraling, maar ik zocht iets zonder hak, zonder glitter glamour, zonder wisselende stoffen, patronen of structuur (rimpeltjes e.d.) en ze moesten hoog zijn, niet glimmen, geen opvallende zool hebben (ik vind deze lichte stiksels al twijfelachtig) en zo eenvoudig mogelijk eruit zien zonder meteen oma-achtig te lijken. Niet te vinden dus, tenzij ik meer dan 400,- kon lappen voor een designer. Afijn, volgend onderwerp.

Verder zocht ik wat oude plaatjes op in verband met het aankomende RuneFest. Ik wilde eigenlijk nog een shirt laten bedrukken met Melkcuipje uit Runescape Classic (2003) erop, maar ik kan nog niet echt een geschikt plaatje vinden. Wel kwam ik dus allerlei andere oude zooi tegen van toen ik nog 18 was of jonger. Hilarisch! Ik schrijf er nog wel een keer over, komt goed.

Woensdag

De ochtend begon ik nu met luizenmoeders op school. Die beestjes zijn nog lekker bezig op het moment, maar gelukkig zijn wij er nu wel vanaf. Wel controleer ik de jongens nog regelmatig omdat de kans groot is dat ze terug komen :/

Lukas wilde zijn haar kort geknipt hebben, maar twijfelde heel erg. Dat werd dus voor nu maar half lang zodat in ieder geval de langste pieken eraf zijn.

We zijn in de middag nog naar de Vlindertuin geweest omdat dat op onze zelfbedachte vakantiedingenlijst stond, maar het vriendje dat kwam spelen vond de speeltuin véél leuker, dus veel tijd voor de vlinders hebben we uiteindelijk niet genomen. Afgelopen week stond ook in het teken van 75 jaar Slag om Arnhem dus we zien bijna iedere dag wel wat oude vliegtuigen voorbij komen voor een bepaald herdenkingsprogramma in de regio. Het geluid van vroeger alleen al blijft indrukwekkend.

Donderdag

Marcel kocht voor mij een nieuwe camerastatief! Die blijft rechte beelden geven als je beweegt. Er zitten allerlei supersonische functies in verwerkt met knopjes en lampjes en aangezien ik nogal een haat/liefde-verhouding heb met knopjes, lampjes en functies moet ik daar nog de tijd voor nemen dit uit te proberen. Wel zag het er heel geavanceerd uit toen ik zag dat het beeld mijn gezicht automatisch kan volgen, dus zeker de moeite waard om uit te proberen. Ik ben in ieder geval blij dat ik geen boeken en kristallen vazen van cliënten meer hoef te gebruiken om een redelijk beeld te krijgen met mijn telefoon.

Hardlopen probeer ik nu drie keer in de week en het leuke van dit seizoen is dat de omgeving er nog mooi uit ziet zoals dit knalgele veld met bloemen. Én ik had een superlekkere andijviestampot gemaakt.

Vrijdag

Ik ging met Lukas naar de kapper en die heeft zijn haart nu dus superkort geknipt, echt gaaf dat hij dit durfde. Ook is hij met Instagram begonnen op mijn oude telefoon en vind ik het superleuk dat hij al heel creatief bezig is met foto’s maken.

Ik besefte mij dat ik met een bruiloftsfeest deze broek aan had en het grappige ervan is dat die gewoon uit de kringloopwinkel komt. Ruitenbroeken zijn nog hip ook al is dat niet de reden waarom ik het kocht; ik draag in de winter veel zwart of grijs en vind het wel leuk wat meer kleur in de kast te krijgen om te combineren. Ik vind het zo jammer dat er geen kleren met knalkleurtjes meer te vinden zijn in de winter. Des te leuker is het als je zulke schatten vind in de kringloopwinkel.

Zaterdag

De jongens, en Julian begon ermee, wilden een eigen plant op de slaapkamer. Het begon eigenlijk zo: ik had nepplanten in mijn knutselbak zitten om Echte Post Is Cool-pakketjes mee te maken. Julian vond deze en had een Pringles-koker geverfd zodat dat als vaas kon dienen, stopte de nepplanten erin en zette dit op zijn kamer wat er nog fraai uit zag ook. Ik stond er echt van te kijken toen ik het ’s avonds pas zag om hem een kus te geven voor het naar bed gaan. Toen vroeg hij of het echte planten waren, hij dacht namelijk van wel. Ik vroeg of hij een plant zou willen voor op zijn kamer die hij zelf mocht kiezen of kweken. Dus van het één kwam het ander. Superleuk! Nu zijn ze druk in de weer met water geven en leren hoeveel ze nodig hebben. Een eigen moestuin is een volgende stap, maar daar moet ik nog ruimte voor maken. Onze tuin wordt nog verder verlaagd volgend jaar dus voorlopig is het nog een ratjetoe bij ons.

https://www.instagram.com/p/B2rdNucI09O/?utm_source=ig_web_copy_link

Zondag was het enorm lekker weer en heeft Marcel alle schoenen gewassen, één van de dingen waar hij erg goed in is en ik niks mee van doen heb 😀 Ieder zo z’n klusjes. De kinderen hebben het hele weekend buiten gespeeld en niet zoveel gegamed, zonder te veel gezeur dus dat is al heel veel waard. Het is al eind september dus alle mooie dagen zijn heel mooi meegenomen!

Ik zal binnenkort wat meer vertellen over die oude foto’s die ik deze week terugvond (gedeeld in Insta stories). Mijn broertje heb ik inmiddels al gespamd met één en ander want wij waren heel goed in foute foto’s maken (17 jaar geleden). Bovendien had ik toen voor het eerst een digitale camera dus we gingen helemaal los. Ze zijn inmiddels veilig opgeslagen want ik had ze eerst alleen nog maar op CD-roms. Mocht het huis in de fik vliegen, dan hebben we in ieder geval de foto’s nog! Té leuk om te verliezen. Herinner jij nog je eerste digitale camera?

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *