Herfstvakantie bij Landal l'eau d'heure

Weekplog #51 | Herfstvakantie! Een midweek naar Landal l’Eau d’Heure.

Normaal gaan we niet graag twee keer naar dezelfde vakantiebestemming, maar twee jaar geleden was dit park ons zó goed bevallen dat we besloten dit jaar weer te gaan. De plog is een soort compilatie geworden van beide keren dat we er geweest zijn.

We deden er ongeveer vier uur over om er te komen met de auto inclusief pitstop bij de McDonald’s. (Marc heeft trouwens de vegetarische kipnuggets ontdekt welke hij erg lekker vond. Score!) In de middag kwamen we aan bij ons huisje en hebben we niet veel meer gedaan dan boodschappen halen en koffers uitpakken. De kinderen mochten van ons wat leuks uitkiezen om mee te spelen, maar dat hebben ze niet eens gedaan: ze waren al blij met het speeltje van de mac. Vanuit huis had ik de Flow meegenomen waarin ik urenlang ongestoord kon lezen.

Dinsdag

De dag begon met stroomstoring waardoor we geen internet hadden op de vroege morgen. Laat dat binnen een gezin met tablets en ouders die graag een rustige ochtend willen hebben net even een onverwachte wending geven in de hele ambiance. Afijn, na enkele uren was de stroom er weer, haalde ik mijn eerste senseo en kon de dag beginnen. Na het douchen droogde ik mezelf af met een oude keukenhanddoek (toch de badhanddoeken nog niet uitgepakt) en vroeg ik mezelf af wat we gingen doen.

We begonnen met een wandeling langs het meer, zoals we twee jaar geleden ook hadden gedaan. Het verschil met toen is dat er nu geen rode Saharazand in de lucht zat;  onze foto’s toen hadden een bijzondere tint (zie slides hieronder).

  • Landal l'eau d'heure

Deze keer was het een kille dag met soms wat lichte motregen. Toch vermaakten de kinderen zich wel een tijd bij het water met steentjes, het zeewier, schelpen en een hut.

De rest van de dag hebben we in ons huisje filmpjes gekeken bij de open haard onder het genot van pizza van de parkshop. Thuis hebben we geen TV meer en ik vond het eigenlijk wel leuk weer eens een stukje van De Wereld Draait Door te zien. Even wat jaren terug in de tijd! De bloemetjes van Ian gingen natuurlijk in een passsende vaas. Vanaf de volgende dag zou het buiten lekkerder worden.

Rummikub

Woensdag

De tweede dag begon al beter. De kinderen vermaakten zich in de ochtend, waardoor wij redelijk konden uitslapen en de zon brak door. Gedurende de ochtend bleek dat we de vaatwasser niet aan hadden gezet en de vloer zich had ontwikkeld tot een @home blotenvoetenpad met verschillende structuren van pizzabodemkruimels en crunchy chocoladecornflakes. Een afwas en een rondje stofzuigen was geen overbodige luxe, waarbij ik nog een aanvaring kreeg met een glazen kamikaze-schaaltje die in het afwaswater explodeerde in duizenden stukjes.

Na mijn huishoudelijke avontuur zijn we weer langs het strand gelopen, dit keer een ander rondje. Eigenlijk hoef je het park niet af om een leuke tijd te hebben.

Animatie

We hebben nog gekeken of er animatie was voor de kinderen zoals twee jaar geleden, maar we hadden nu pech: er was geen animatieteam en waren geen activiteiten gepland. Mogelijk dat het net de week ervoor of erna was, aangezien ons land in verschillende etappes herfstvakantie heeft.

Pompoenen uithollen

De vorige keer hadden de kinderen veel lol met pompoenen uithollen, soep maken, lampionnen maken en het lopen van de lampionnenoptocht in het donker. Ook maakten ze toen vogelhuisjes die tot dit jaar nog in de moestuin hebben gehangen.

Animatieteam bij Landal Greenparks
Lampionnenoptocht

Er was wel een grote binnenspeeltuin waar de kinderen veel gespeeld hebben en steeds graag heen wilden gaan. Het binnenzwembad was er ook nog voor achter de hand, maar daar hebben we uiteindelijk geen gebruik van gemaakt. En dat was voor mij ook weer een mooie bijkomstigheid, want ik houd er niet zo van om bij een zwembad te koukleumen voor de kinderen. Brrrr!

Herfstbladeren in de lucht gooien
Oktober 2017

Ons avondeten was geen hoogstandje maar wel lekker makkelijk en weer eens wat anders dan pizza. Laat ik het er maar op houden dat variatie belangrijk is…

Fastfoodrestaurant Iwago 66

Donderdag

Een prachtig zonnige dag vandaag! Toch weer even naar het water gelopen voor het uitzicht.

Vandaag haalde ik koolsla en komkommer in huis, want ik had een soort craving naar íets van groente. Herkenbaar?

De kinderen zijn nog verschillende speeltuintjes afgegaan in het park, maar verder was het niet veel anders dan de andere dagen. Gewoon heel relaxt, niets moet. Zelf heb ik dagen achter elkaar veel gelezen: iets waar ik normaal vaak niet zo aan toe kom. Nu was daar alle tijd voor.

17 oktober 2017

De laatste avond aten we nog in het restaurant: meer aan de prijs maar wel net wat lekkerder dan fastfood. Eindelijk weer eens een biefstuk wat ik thuis normaal nooit meer eet. Wat een joekel!

Rotisserie Rotiss’heure


Vrijdag reden we weer naar huis en hebben we nog een relatief rustig weekend gehad. Het verschil met kamperen is dat we nu wat minder zooi hoeven op te ruimen (yes!). Niet geheel onverwacht ben ik volgens mij wel 3 kilo aangekomen, maar… ik heb mezelf ingeschreven voor een nieuw nabijgelegen sportschool dit najaar, dus ik denk dat dat wel weer goed komt.

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *