Winters dagje uit met de kinderen: naar de schaatsbaan!

Nu we drie achtereenvolgende jaren zijn geweest kan ik wel zeggen dat dit een blijvertje is: ieder jaar minstens één keer naar de ijsbaan! En dan de lokale ijsbaan in het dorp, maar naar de échte schaatsbaan. Ik vind daar veel meer waar voor mijn geld én keer op keer willen de jongens na afloop nog een keer terug.

Toen ik een kind was schaatsten we regelmatig op de bevroren vijvers in de winter. Tegenwoordig komt dit nauwelijks meer voor en worden de jongens groot zonder echt veel te schaatsen. Toch kom je met een dagje schaatsen in het jaar ook een heel eind. Ik zie ze sneller schaatsen, meer durven en langzaam aan zonder rekje hun eigen gang gaan. Er zal vast een dag komen dat de jongens met mij op de ringbaan durven schaatsen, waar het ijs spiegelglad is en waar je hard kunt gaan! Wat ben ik altijd weer blij als ik weer even dat gevoel van schaatsen heb ervaren. Alsof je vliegt!

De baan waar ik de laatste jaren naartoe ga omdat ik deze sinds mijn jeugd al leuk vond en qua afstand ook goed te doen is, is Triavium in Nijmegen. Het is bovendien een prachtig stadion met drie ijsbanen voor ieder wat wils. Voor de kinderen bij de funbaan is ook overal aan gedacht: voldoende rustbankjes (picknicktafels) en toiletten langs de kant, bovendien kun je er bij de baan ook je kinderfeestje vieren met patat en snacks uit de feesttent aan de ijsbaan. Er zijn voldoende oefenrekjes en als je op een rustige dag gaat is het helemaal leuk als je alle ruimte hebt. Op vrijdag gaat de muziek aan met discoverlichting op het ijs. Supergezellig!

De EHBO is er trouwens ook prima geregeld kan ik je na mijn val van vorig jaar wel vertellen 🙂 Ik was alleen en de kinderen werden vermaakt terwijl ik achter een bankje werd opgelapt na een flauwte aan de bar, waarschijnlijk door een pijnlijke klap die ik even daarvoor op de ijsbaan had meegemaakt. Hele lieve barmedewerkers die dus overal aan dachten. Het is gelukkig allemaal goed gekomen en kon zelf weer naar huis rijden. Bovendien ben ik het jaar erna gewoon weer op de schaatsen teruggekomen en hebben we zonder vallen weer een heerlijk dagje gehad 🙂

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *