Zomer- of winterloper?

Hier zijn al veel artikelen over geschreven bij menig hardloopblogger of tijdschrift, maar ik deel ook graag mijn ervaring. Het is namelijk nogal een wereld van verschil! Mijn broer is bijvoorbeeld iemand die graag loopt tussen 0 en 10 graden. Ik ben daarentegen een echte zomerloper! En ik kijk ook ieder jaar weer uit naar de zomer. Waarom?

 1. Dan kan ik eindelijk eens een beetje BRUIN worden! Oke, een beetje minder lichtgevend dan.
 2. Ik heb dan geen last van snijdende keelpijn in combinatie met die droge, koude, ingeademde lucht. Niet dat dat altijd zo is in de winter, maar wel vaak…
 3. Je hebt minder kleding nodig, dat loopt veel lekkerder!
 4. Bij hooikoorts (wat weer een nadeel kan zijn aan de zomer) vind ik het juist fijn te gaan hardlopen. Ik heb het gevoel dat al het stof van mijn lijf af zweet, mijn poriën en ademhalingskanalen wijd open gaan staan en na het douchen voel ik me weer helemaal fit.
 5. Douchen en omkleden is in de zomer ook veel sneller gepiept! Jurkje aan, slippers, mijn haren worden sneller droog en klaar ben ik!
 6. Mijn spieren zijn niet zo stijf als in de winter en ik kom sneller op gang.
 7. De zon motiveert mij naar buiten te gaan en vaker te gaan hardlopen.
 8. Het is langer licht en dan heb je net wat meer mogelijkheden, vooral als vrouw alleen.
 9. De omgeving is levendiger en leuker om naar te kijken en maakt vrolijk.
 10. Ik haal langere afstanden.
 11. Mijn conditie verbetert.

Zijn er nog meer redenen te bedenken en/of zijn er ook winterlopers die kunnen reageren?

Published by

4 Replies to “Zomer- of winterloper?

 1. Ben geen hardloper maar herken veel dingen wel. Ga zelf ook liever op pad met een zonnetje, flinke stukken fietsen bijvoorbeeld. In de kou duurt het idd even voor je op gang bent enzo, niet echt motiverend.

 2. Geen van beide. De zomer is te warm en de winter te koud. In de winter krijg ik inderdaad ook last van mijn keel maar in de zomer val ik heel snel flauw.
  Lente en herfst dus. Regen maakt me nog niet eens zoveel uit maar een aangename temperatuur waarbij ik in T-shirt het net te fris heb als ik stil sta is ideaal.
  Niet om moeilijk te doen hoor 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *