Pancetta salade

Lekker eten | Zomerse salade met ei & pancetta

Pancetta salade

Beste Albert Heijn, wat ben ik onwijs blij met je kookboekstandje bij de ingang. Ik pak, hup, een kaartje mee en ik ben gered als ik weer eens niks weet te koken die avond.

Vandaag probeerden we de Zomerse salade met ei & pancetta en het was DE-LI-CIOUSSS! Zelfs manlief vond het lekker en de kinderen aten bijna alles op, op Julian na, maar dat is een geval apart.

Pancetta salade

Wat me wel opvalt is dat jullie nog vrij veel zout in jullie recepten gebruiken. Ik bedoel, zout bij je aardappelen gooien met koken. Dat is toch niet meer nodig? En dan nog zout over je gerecht terwijl er al zoutige pancetta overheen zit met mayo?

En als ik op de klok kijk en zie dat ik al een uur bezig ben met het eten bereiden, waarom schrijven jullie dan 15 minuten bereidingstijd op? Dat probleem heb ik dus altijd. Zelfs al zou Ian niet continu aan mijn been trekken, zou ik het binnen de 15 minuten niet kunnen redden. Maar dat zal wel aan mij liggen.

Toch was ik helemaal in mijn element in de keuken.
Ik heb nog een paar wijzigingen toegepast:

  • Ik was de yoghurt vergeten. En de azijn was op (welke ik normaal bij dessings gebruik), dus ik heb de Hellman’s Real maar even met een vleugje kruidendressing gemengd voor het idee.
  • Ik heb kant en klaar gekookte krieltjes gekocht, deze gehalveerd en gebakken in de koekenpan. Dan is het net iets lekkerder toch?
  • Zes eieren in plaats van vier. We love eieren.

Ik zet deze op de blog om te onthouden voor als ik weer eens niks weet! Zo was ik bijvoorbeeld ook mijn heerlijke tomatensoep uit de oven vergeten en zal ik deze binnenkort weer eens maken.

Published by

4 Replies to “Lekker eten | Zomerse salade met ei & pancetta

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *